Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Славутича завітав відомий американський науковець Річард Стоун

До Славутича завітав відомий американський науковець Річард Стоун фото

З робочим візитом до Славутича завітав Річард Стоун, знаний американський науковець, кореспондент наукового видання «SCIENCE», дописувач видань National Geographic, Discover та інших.

За інформацією Агентства регіонального розвитку, Річард Стоун зустрівся із міським головою м.Славутича Юрієм Фомічевим, говорили про перспективи розвитку науки та освіти в місті Славутичі після закінчення війни. Також обговорювалися питання  безпечної роботи Чорнобильської АЕС під час окупації.

В рамках візиту Річард Стоун долучився до екскурсії від Туристично-інформаційний центр Славутича / Visit Slavutych та Краєзнавчого музею міста Славутича та ЧАЕС.

Відомий науковець завітав до Чорнобильскої Зони відчуження та  Чорнобильської АЕС, зустрівся із директором ЧАЕС Валерієм Сейдою та з директором Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України Анатолієм Носовським.

Під час візиту в Україну він також відвідав Львів та Харків, де зустрівся з науковцями дослідницьких університетів; побував у  Києві та зустрівся із президентом НАН України, академіком Анатолієм Завгороднім.

Річард Стоун ще відвідав декілька наукових інститутів Національної академії наук України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: