Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

День Чернігова

День Чернігова фото

Вперше своє свято – День міста чернігівці зустрічають в період воєнного стану в Україні, коли рф почала відверту агресію проти України.

Прогулюючись рідним містом, де пройшла юність і молодість, згадую з якою гордістю ми говорили про його історію. Як з часу першої згадки в наукових працях, археологічних розкопках, згадка в «Повісті минулих літ», героїчну історію партизанського часу, а також розвиток міста і також військового часу сьогоднішнього дня.
До прикладу, слова тодішнього голови Чернігівської обласної державної адміністрації , які він написав у вступі до книги «Чернігівщина», що вийшла у 2003 роціз нагоди знаменних дат 200-ліття Чернігівської губернії та 70-ліття Чернігівської області Валентина Мельничука:
«Протягом століть Чернігівщіна знаходилась в епіцентрі найголовніших подій Української держави і вписала в її історію свої яскраві сторінки. Як наш Поліський  край споконвіків живить своїми життєдайними джерелами буйними водами могутній Дніпро, так Сіверщина в найскладніші і найтяжчі часи в історії України знаходила в собі духовні сили та людські ресурси і віддавала їх відродженню нації, боротьбі за незалежність України…
Ми повинні пам’ятати про велике  минуле. Ми повинні радіти сьогоденню. Ми повинні вірити в краще майбутнє і творити його
».
Ці слова, як ніякі інші, можливо сказати про  рідне місто  і Чернігівську землю. Чернігів не скорився ворожій навалі, затримав ворога, разом з іншими містами зірвав загарбницькі плани ворога, витримав бомбардування та артилерійські обстріли. І вистояв.
Чернігову було надано Почесне звання Місто-Герой. Це відбулося 6 березня 2022 року.
Указ  Президента України№ 111/2022 року.
«З метою відзначення подвигу, масового героізму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України постановляю:
Встановити почесну відзнаку "Місто-герой України".
Присвоїти почесну відзнаку "Місто-герой України" містам Волновасі, Гостомєлю, Маріуполю, Харкову, Херсону, Чернігову
».
До вашої уваги світлини мирного часу та сьогодення.
Зі святом, рідні земляки!
Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: