Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Плітки-Славутич: міський голова відповів на запитання славутичан

Плітки-Славутич: міський голова відповів на запитання славутичан фото

На цьому тижні, 6 вересня, міський голова Славутича ініціював нову рубрику, в якій запропонував славутичанам розміщувати свої питання, на які він буде надавати відповіді. Як кажуть, з перших вуст.

На своїй сторінці у facebook він написав:

 

"Запускаємо рубрику #плітки_Славутич: будемо розвінчувати фейки про роботу міської ради і спростовувати чутки, що гуляють містом. Ну, або підтверджувати!" І ось з'явились перші запитання, і, відповідно, коментарі та відповіді на них. Синхронно вони розмістились у рубриках  #плітки_Славутич та #запитай_у_мера."

І вже вийшов черговий випуск телепрограми "Запитай у мера" та текстове повідомлення на сторінці очільна міста: відповіді на поставлені славутичанами запитання  - у відеоверсії та у друкованому матеріалі, з указаним темами розмови та відповідним часом на відео.
 
 

00:17 Нарада з військовими щодо світломаскування – потрібно чи ні? Кожна громада визначається самостійно щодо зовнішнього освітлення. Тож ми вирішили так: вуличне світло буде увімкненим від початку темряви і до 23:00. Після цього часу – комендантська година, як і раніше, домівки не покидаємо. Щодо світломаскування вдома – військові не наполягають на тому, щоби його (освітлення) вимикати чи маскувати.

01:45 Отримали скарги на непрацюючі світлофори. З понеділка плануємо увімкнути світлофори – за кілька днів очікуйте, що біля офісу ЧАЕС і четвертої школи вони працюватимуть.

02:14 Про переселенців: скільки їх у Славутичі і звідки вони приїжджають? Насьогодні це більше одної тисячі людей. До речі, лише близько 80 людей потребують працевлаштування: решта або самостійно знайшли роботу, або це літні люди, або ж жінки з дітьми. Також є переселенці з Енергодара, що логічно, адже ми маємо дружні партнерські відносини з містом-супутником. Готуємось до евакуації з Енергодара, створюємо комфортні місця, житло на майбутнє.

04:30 Про дитяче та пологове відділення. Це запитання я переадресував новому очільнику лікарні, за кілька тижнів він дасть відповідь. Але скажу кілька слів. Є пакети послуг, за які НЦЗУ спланує кошти нашій лікарні, на які лікарня живе і надає послуги населенню. Для фінансування потрібен потік пацієнтів, це питання ми згодом розберемо.

Пологове відділення ми намагалися зберігати: тримали відділення, акушерок на зарплаті. Ми маємо досвід вимушених пологів під час воєнних дій: 30 маленьких славутичан народилися в цей час. Але для того, щоб пологовий будинок якісно функціонував, потрібні відповідні фахівці. Якщо ми навіть виділено додаткові кошти на те, щоб їх стимулювати, то в них не буде стільки роботи, щоб вони практикували свої навички. З нашою кількістю народжуваності – до 200 дітей в рік – фахівці втрачатимуть свої навички. Наразі ми маємо якісне перинатальне відділення в Чернігові і автівки швидкої допомоги в Славутичі, які можуть терміново доставити породіль в лікарню, якщо буде така потреба. Також у нас є міська програма підтримки для майбутніх матусь: ми забезпечуємо транспорт і фінансову допомогу, рекомендую цим користуватися.

09:28 Чи будуть працювати басейни цього року? Дельфін вже в режимі введення в експлуатацію, повернення місту після реконструкції. Сподіваюсь, що до кінця року ми зможемо запустити його в роботу. Лазурний готується до опалювального сезону і до роботи.

10:07 Про пісковози і дорогу на Мікшуновку. Ми не можемо повністю закрити дорогу згідно законодавства. Ми спробуємо вчергове зменшити навантаження на цю дорогу. Далі контроль за Укртрансбезпекою. Треба вести діалог про ремонт цієї дороги з перевізниками. Хоча вона й знаходиться поза межами міста, але розуміючи, що славутичани часто нею користуються, не так давно ми ми прийняли її на баланс міста і тепер утримуємо за ваші кошти. На жаль, темпи ремонтів цього року низькі з об’єктивних причин – в країні повномасштабна війна.

14:13 І ще раз про окупацію Cлавутича та медаль). Орден є у нас – я вважаю, це орден хлопців з Територіальної оборони, що боронили місто. Ми маємо все розуміти в порівнянні: нам було важко, ми були в ізоляції, було декілька днів, коли окупанти зайшли в місто і були на околицях – ми великі молодці і ми витримали це. Рішення щодо статусу окупації приймає військова адміністрація – мер це не вирішує, і навіть не подає документи для цього.

16:19 Знову вандалізм на стелі. Стелла “дружби народів” стала стіною прояву емоцій. Цього разу я так розумію, що ми хочемо змінити назву москви на Херсон. Чи варто там залишати москву? Я переконаний, що в наших серцях ніякої москви не залишилось. Але ж і актами вандалізму не варто проявляти свій патріотизм. Ми обговоримо, як діяти далі з цією стелою в рамках правових норм.

А тепер #плітки_Славутич:

17:39 Є чутки, що в центрі не буде магазину PROSTOR. А що буде в центрі?

Це правда, цього магазину не буде (є ще два таких магазини в місті). Приміщення є комунальною власністю, договір оренди закінчився, провели аукціон, і його виграла інша компанія. Очікуємо, що там буде ще одна аптека).

18:06 Про розкрадання коштів на будівництво вбиралень.

Документи знаходяться в суді, давайте дочекаємось його рішення. Вбиральні працюють. І вже маємо проблеми з поведінкою в цих вбиральнях – нещодавно туди потрапила ртуть, добре що хлопці з ДСНС швидко відреагували. По результатах суду проінформуємо.

18:43 Про зарплату у виконкомі. Цю статтю ми бачили, звісно, адже вона облетіла всі соціальні мережі. Варто звернути увагу на заголовок цієї статті: “в мера Славутича премія вдвічі більша за оклад” – вона маніпулятивна. Всі ці опубліковані розрахунки ми не приховуємо – адже ми їх самі надали журналістам у вільний доступ. Ця ситуація (по з/п) незмінна з 2020 року, з нової каденції депутатського корпусу – саме депутати на сесії міської ради визначають розмір премій. Мій оклад - це 11 тисяч гривень, встановлена премія 135%. Я вдячний за свою високу зарплату славутичанам, адже саме ви її мені сплачуєте. Були закиди, чи витрачаємо ми її за ЗСУ? Я категорично проти того, щоби про це писати. Ті, хто отримують від мене цю допомогу, також знають цю позицію. Я не маю цим хизуватися і робити на цьому піар. Так, я отримую більше 50 тисяч гривень, в цьому немає секрету. Скільки витрачаю «не на власні потреби» не обговорюю).

Маєте запитання до наступного випуску? Пишіть в коментарях, - звернувся мер Фомічев до славутичан на своїй сторінці у facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: