Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки славутицьких шкіл та садочків готові розпочати роботу в умовах війни

Скільки славутицьких шкіл та садочків готові розпочати роботу в умовах війни фото

Про те, як триває підготовка до нового навчального року у закладах освіти Славутича, докладно розповіли очільник міста Юрій Фомічев та новий керманич освітян Ніна Єрьоміна.

Міський голова Юрій Фомічев звернув увагу на формат навчання, який передбачається. Наскільки безпечним буде перебування дітей в освітніх закладах, як саме обладнані для цього укриття в цих приміщеннях. Також пояснив, як навчатимуться діти, що перебувають за межами Славутича та чи готовий педагогічний колектив міста до роботи в таких умовах.

Про це та інше міський голова написав на своїй сторінці у facebook та закликав до співпраці всіх небайдужих. А також надав докладну інформацію щодо організації навчального процесу у місті та рішення, які були прийняті на нараді з освітянами.

 

"На нараді, яку ми провели із освітянами на минулому тижні основний фокус уваги був на питаннях безпеки учнів та вчителів. Що вирішили і запланували:

✔️ Формат навчання. Освітні заклади Славутича готуються до навчання в офлайн режимі, тобто вживу, але у змішаному форматі. Це означає, що навчання відбуватиметься в класах, із можливістю трансляції уроків онлайн для тих, хто не може бути в класі, або з безпекових міркувань обирає залишатися вдома. Працюємо в такому форматі, щоби всі могли отримати доступ до знань.

✔️ Діти, що виїхали з країни. Зараз надзвичайно важливо зберігати зв’язок наших дітей із українською освітою, адже ми чекаємо їх вдома. Вже не вперше звучить теза про те, що діти, які не повернуться в Україну до вересня і підуть в європейські школи, втратять цей зв’язок. Тож ми пропонуємо запис трансляцій уроків для тих, хто не може дивитися їх онлайн, тому що в першій половині дня навчається в школах Європи. Такі діти зможуть самостійно виконувати завдання і матимуть змогу складати екзамени та тести за нашою програмою.

✔️ Безпека. Зараз ми проводимо ремонт в укриттях усіх славутицьких шкіл, щоб вони були безпечними та комфортнішими для школярів. Єдиний освітній заклад, що не має укриття – ліцей, проте він знаходиться на одній території із школою №4, і діти та вчителі матимуть змогу користуватися спільним укриттям.

✔️ Укриття. У школах та садочках, крім косметичного ремонту, робимо в укриттях якісні санвузли, обезпилювання підлоги, щоби не було пилу, встановлюємо освітлення з режимом автономного живлення, перевіряємо систему вентиляції (в протирадіаційних укриттях, де вона передбачена). Також створюємо додаткові евакуаційні виходи, адже безпековими нормами передбачені два виходи із укриття, якщо один з них буде пошкоджений чи недоступний через завали. І звичайно, в кожному укритті повинна бути кімната із медичним працівником чи працівницею, запасом ліків та води.

✔️ Підготовка педагогів. Із завтрашнього дня почнуться педагогічні конференції в кожному освітньому закладі окремо, щоб уважніше почути усіх наших освітян. Поговоримо про те, які у нас спільні очікування від реформ, як педагоги бачать новий формат освіти, та що

думають про виклики цього навчального року".

 
Питання, які хвилюють славутичан найбільше, це - безпека та ефективність навчання. 
Докладно про те, коли розпочнеться навчання у славутицьких закладах освти, чи підготовлені в цих будівлях укриття, скільки садочків і коли почнуть функціонувати, чи всі школи будуть задіяні у освітньому процесі цього року та багато іншого, розповіла під час інтерв'ю місцевій телекомпанії "МедіаДім" начальник управління освіти і науки Ніна Єрьоміна.
 
 
 
Наразі, всі освітні заклади міста, а саме чотири школи і ліцей, розпочнуть навчальний рік в умовах воєнного стану. А от з початком заннять, кожен заклад буде визначатися індивідуально.
Щодо дитячих садочків, то всі вони почнуть функціонувати уже з 1 вересня, в умовах створеного безпечного середовища для цього.
 
Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: