Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Всесвітний день кішок

Всесвітний день кішок фото

8 серпня відмічаеться Всесвітний день кішок. З гумором можна сказати, що цей рік для них особливий, адже за східним календарем цей рік - рік Тигра, а як відомо він із сімейства кошаків.

Кішка супроводжує людину на землі напевно від самого початку людскоі історії, людської цивілізації. Вони дійсно люблять людей. Іх любов ревна, вона сповнена турботи і тревоги, ніжньості і глибокої небайдужесті.

А що ми? 95% власників  кішок визнають, що размовляють з кішками. З цим не можна не погодитися.

 

Як володар двох кошаків, а точніше, як старший брат кота і кішки, можу стверджувати що поглядом, особливими рухами та своєю поведінкою кішки можуть розказати багато цікавого.

Як і у людей, кожен кошак має свій характер, у кожного існує почуття гідності.

Важко кішкам у сучасному світі. Наші молодші брати дуже чутліви до нашого настрою, психологічного стану.

Сусідка Ірина каже, що  ії кіт - висловухий шотландець дуже полюбляє размовляти з нею.

Коли вона відчиняє двері оселі, то кіт вже чекає ії на порозі і жде, поки вона пройде до кімнати. Особистим спокоєм кіт заспокоює і мене. Коли повертаюсь  не в гуморі, кіт турботливо мовчки чекає біля дивану, а коли сідаю, він лягяє поруч.

Погоджуюсь з нею, доповнюю, що мій Тера (повне ім’я Терорист), кожен раз, як я буваю на профілактиці у лікарні, щовечора сідав на порозі квартири і чекав мене, як він гадав, з роботи. Коли я повертался з лікування, перші два дні він майже ні відходив від мене, навіть спати лягав десь поруч зі мною.

Ще хочу сказати, що коти можуть бути джентельменами. Він не буде істи, поки не отримає свою порцію Манюня.

Манюні виповнився рік, вона як справжня жінка, потребує подвінної уваги, трохи егоїстична, але тільки тоді, коли вважає, що їй не надали уваги.

Особливо приємно спостерігати за їхньою взаємною турботою один за одного. І в цьому вони рівні. Якщо я зловив кота, щод  привести до ладу його кігті, (а коти не дуже-то люблять цю процедуру, Теро незадоволено мурчить, і тоді, де б не була Манюня, через мить вона вже сидить поряд, і її сердитий погляд запитує: "А що ти з ним робиш? Чи не пора його відпустити?»

Так само реагує і кіт. Коли відпускаєш когось з них, вони чинно, один за одним, ідуть від мене.

Обоє люблять переодично спостерігати за подіями на екрані телевізора, монітора  компьютера чи навіть екрана телефона.

Цього дня хочу прівітати всіх  любителів кішок і побажати, щоб іхні вихованці завжди були здоровими й щасливими, ситими і доглянутими. 

Вадим ІВКІН

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: