Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Небо під ногами

Небо під ногами фото

Любов до неба, як любов до рідної землі, рідного краю, ніколи не згасає.

Багато років День повітряно-десантних війск відмічали 2 серпня. Зараз це профісійне свято звется дещо інакше і відмічається в 3-й декаді листопада - День десантно-штурмових війск Збройних сил України.

В ДШВ, як і в ВДВ, служба вважалася почесною, а війска елітними. Багато молодих хлопців, а іноді і девчат, своє перше знайомство з небом здійснювали в аероклубах та секціях ДОСАФ, стрибаючи з парашутом. На все останне життя в пам'яті залишався перший стрибок в бескрайній повітряний простір з борту старенького АН-2.

Дійсно, в душі таке відчуття, що починаєш співати. Але швидко опановуєш себе і виконуєш необхідні рухи, щоб політ з парашутом відбувся гідно, як вчили наставники.

Перший стрибок продовжується десь біля трьох хвилин, а спогади залишаються на усе життя. Промайнули міттєвості польоту, і тебе уже зустрічае рідна матінька земля. Знов, як вчили, приймаєш відповідну позу для приземлення, тримаєш ноги в напівприсяді, та готуєшся погасити купол парашута после приземлення.

А потім - радісне відчутя перемоги над собою:ти це зробив! Через декілька десятків років я бачив на обличчях молоді, що виконували свої перші стрибки  на Чернігівській дропзоні (місце для парашутних стрібкив), де закохані у блакитний простір, робили це своєю професію.
Вадим ІВКІН 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: