Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани вивчають практичний досвід Ізраїлю

Славутичани вивчають практичний досвід Ізраїлю  фото

Славутицький психолог, заступник директора Соціально-психологічного центру, Юрій Акименко пройшов курс навчання у Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL щодо надання допомоги людям, які перенесли психотравму.

Навчання проходило наприкінці липня і було організоване на підставі домовленостей між першими леді України та Ізраїлю Оленою Зеленською та Міхаль Герцог. Українські фахівці, які представляли різні міністерства і відомства, здобули в Ізраїлі важливі знання, повідомляють у СПЦ.

 

Особливо цінним у даному навчанні було вивчення практичного досвіду Ізраїлю у психосоціальній підтримці людей, які отримали психотравму. Вивчати систему психологічної допомоги, оволодівати відповідними технологіями і методиками дуже важливо для спеціалістів з України, яка зараз знаходиться у ситуації війни. Отриманий за кордоном досвід допоможе у створенні та впровадженні Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку ініціювала Олена Зеленська.

Попереду багато роботи і наразі важливо скоординувати зусилля різних інституцій і діяти спільно, враховуючи як передовий вітчизняний досвід, так і досвід ізраїльських фахівців.

Хочеться висловити велику вдячність ініціаторам та організаторам навчання, тренерам, а також посольству України в Ізраїлі і посольству України у Польщі за всебічне сприяння цій навчальній поїздці, - йдеться у повідомленні.

 
Це важливий практичний досвід, який стане в нагоді фахівцям Славутицького СПЦ. Адже допомога людям, які постраждалим від війни, спричиненої росією, потрібна уже зараз.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: