Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що станеться, якщо випустити дракона на волю?

 Що станеться, якщо випустити дракона на волю?  фото

Дмитро Фіонік, керівник Редакції екстремально якісного контенту у LIGA.net, після тривалої роботи з поїзками та спілкуванням з очевидцями, опублікував цікавий дослідницький матеріал щодо ймовірної ядерної катастрофи під час вторгнення російських військ на територію Чорнобильської зони відчуження.

Дмитро написав про це у facebook, де розповів про те, як виникла ідея дослідження теми «чи може Чорнобиль знову бабахнути?» та чи була реальною загроза  радіаційної катастрофи в умовах окупації Чорнобильської АЕС та зони відчіження в період окупації  рф.

 

«Ідея цього матеріалу народилася ще навесні з питання: чи може Чорнобиль знову бабахнути? Окупація ЧАЕС, близькість до білоруського кордону, колосальні запаси відпрацьованого ядерного палива… Відповідь: радіаційна катастрофа була реальною».

 

Автор подякував багатьом людям, які долучилися до співпраці. Серед них представники Міндовкілля, працівники ЧАЕС та мешканці Славутича.

На думку Дмитра, «з часом на цю тему будуть написані монографії з ядерної та радіаційної безпеки. А поки – про людей, які не допустили катастрофи. Які чинили спротив окупантам на ЧАЕС та в Славутичі. Мінімум технічних подробиць – максимум людських історій».

Історія доступна до читання ще кілька годин, але вже вона має багато захопливих позитивних відгуків.

 

«Це історія, яку можна було би читати як захопливий сценарій до фільму про світ на порозі ядерного апокаліпсису. Але є одне уточнення, і ви знаєте, яке: на жаль, це не сценарій.

Dmytro Fionik зробив для вас неймовірну роботу: найбільш повну реконструкцію подій лютого та березня 2022 року на Чорнобильській АЕС, яка опинилась під контролем окупантів», - написала відома журналістка Валерія Кондратова .

 

Дякуємо Дмитру Фіоніку за висвітлення важливої теми, яка стосується не тільки Славутича, ЧАЕС, Чорнобильської зони відчуження, а й всього світу. Адже мова йде про неконтрольовану агресію Росії і, як результат, реальну ядерну катастрофу, що, безумовно, є загрозою для всього світу.

До вашої уваги історія Дмитра Фіоніка "Апокаліпсис не сьогодні". Отримайте задоволення від екстремально якісного контенту!

Олександра ЛАТИШЕВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: