Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Увага! Потрібні україномовні книжки!

Увага! Потрібні україномовні книжки! фото

Запрошуємо всіх небайдужих доєднатися до доброчиннох акції - збору книжок для Міської бібліотеки міста Каунас - Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

З таким проханням до славутичан звертається Славутицька централізована бібліотечна система.

🇱🇹🇺🇦 До міста Славутич звернулась Каунаська міська бібліотека ім. Вінцаса Кудірки із проханням допомогти зібрати книги на українській мові для дітей та дорослих. Лише в Каунасі сьогодні перебувають понад 6,5 тисяч біженців з України, які покинули свої домівки через військове вторгнення рф. І більшість з них — це діти.

🇱🇹🇺🇦 З початком російської агресії, бібліотеки Литви і Польщі одразу пропонували прихисток, записували і надсилали надихаючі відео, ділилися інформацією про послуги і пропозиції для українських біженців, про центри гуманітарної допомоги, які вони відкрили у своїх приміщеннях.

🇱🇹🇺🇦 Головне для українців за кордоном — не втратити зв'язок з своєю країною та близькими людьми. А що може ще більше потішити так далеко від домівки, як книжка рідною мовою! Це як частинка Батьківщини, рідної землі, яку вони наразі залишили і невідомо, коли повернуться.

🇱🇹🇺🇦 Шановні славутичани! Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до збору книжок для Міської бібліотеки міста Каунас - Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka

🇱🇹🇺🇦 Потрібні книжки українських класиків, сучасних українських письменників, або переклади класики світової літератури на українську мову.

Книжки можна приносити з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 18:00, за адресами:

👉 Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр (Московський кв-л, б 12)

👉 Бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва (вул. Гвардійської дивізії, б. 1)

Сайт бібліотеки - https://www.kaunas.mvb.lt/...

Фото зі сторінки бібліотеки

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: