Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вивіску ТЦ "Мінськ" демонтовано

Вивіску ТЦ "Мінськ" демонтовано фото

Вивіску "Мінськ", яка знаходилась на споруді торговелтного центру у центрі Славутича, демонтовано.

Про це повідомили в Агенстві регіональнго розвитку міста.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації за підтримки республіки білорусь проти України, враховуючи громадську думку жителів Славутицької територіальної громади та на виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а також з метою підготовки об’єктів комунальної власності до перейменування, сьогодні демонтована частина зовнішньої реклами (вивіски) на будівлі Магазину «Мінськ» (Торговельний центр "Мінськ"/Торговый центр "Минск").

👌Частина вивіски зі словами "Торговельний центр" на центральній стіні будівлі магазину тимчасово, для зручності відвідувачів торговельного центру, залишається не демонтовано. Адже після прийняття остаточного рішення Славутицькою міською радою про перейменування, на будівлі з'явиться нова вивіска - з новим дизайном, а головне, з новою назвою.

Дякуємо за плідну співпрацю КП "ДЕУ"! Ви - найкращі 💛💙

P.S. До речі, щодо вивіски ми проконсультувалися із Управлінням освіти і науки Славутицької міської ради. Зверніть увагу, що писати і говорити треба тільки торговельний. Коли склад відкритий, тобто закінчується на голосний звук, то вживаємо "о": со-лі, тор-го-вель-ний. Якщо склад закритий, тобто закінчується на приголосний звук, то треба вживати "і": сіль, тор-гів-ля. Отже, торгівля, бо закритий склад, а торговельний, бо відкритий склад.

Нагадаємо, в Славутичі триває процес перейменування топографічних назв, які пов'язані з країною-агресором росією та її союзником білоруссю.

За рішенням виконавчого комітету від 23 червня 2022 року, питання щодо перейменування внесено до порядку денного сесії депутатів міської ради.

🇺🇦 Все буде Україна! Разом до перемоги!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: