Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Близько 40 проектів розроблено для повноцінного відновлення Чорнобильської зони після окупації рф

Близько 40 проектів розроблено для  повноцінного відновлення Чорнобильської зони після окупації рф фото

Вкладники рахуну ЄБРР підтримують процеси відновлення зони відчуження після її окупаціїї російськими військами.

Інформує Державне агенство України з управління зоною відчуження.

Ці та інші теми було обговорено на онлайн-зустрічі між представниками European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), ДАЗВ, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».

📃 ДАЗВ надало інформацію про опрацювання пріоритетів та першочергових заходів спрямованих на відновлення Чорнобильської зони відчуження.

✓ Учасники заходу визначили подальші кроки, які після наповнення Рахунку Міжнародного співробітництва допоможуть в реалізації нагальних завдань.

На зустрічі представники ЕБРР висловили занепокоєння щодо пропозиції НАЕК «Енергоатом» зробити на своїй базі відокремлені структурні підрозділі ДСП «ЧАЕС» й ДСП «ЦППРВ» а також рішення Державної інспекції ядерного регулювання щодо зупинки дії низки ліцензій під час війни.

☝ «Для донорів є важливим розуміння того, що проекти, які фінансуються, реалізуються в середовищі, де регулятор підтримує їх і є незалежним. У зв’язку із ситуацією, що склалася у донорів виникають додаткові питання щодо того, що відбувається», - прокоментував Бальтазар Ліндауер.

✍ Довідково:

Для повноцінного відновлення діяльності, а також впровадження принципових покращень в зоні відчуження ДАЗВом було підготовлено близько 40 проектів. Ці проекти будуть презентовані міжнародним організаціям, що вже висловили бажання допомогти, зокрема, МАГАТЕ, ЭБРР, Еврокомісія та інші поважні об’єднання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: