Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З інсуліном проблем нема, але специфічних ліків не вистачає

З інсуліном проблем нема, але специфічних ліків не вистачає фото

Чим дихає славутицька медицина, як живе славутицька міська лікарня. Про це у сюжеті для ТБ "Медіадім" розповів виконуючий обов'язки директора Славутицької міської лікарні, лікар акушер-гінеколог Володимир Скорик. Головні тези цього інтерв'ю читайте в матеріалі.

З моменту відкриття пологового відділення у Славутичі, за цей період у нас народилося 26 діток. Шість діток з'явилися на світ за допомогою кесаревого розтину.

Лікарня працює в шататному режимі. Ми вже сьогодні навіть обговорювали питання щодо проходження медичних оглядів працівників ЧАЕС. Трохи не вистачає реактивів для лабораторій, щоб проводити загальний аналіз крові, але це питання вирішуємо. Всі лікарі працюють.

Також хочу повідомити мешканців Славутича, що поки нажаль специфічних ліків на всіх не вистачає. Але їх не вистачає не тільки у нас, а по всій Україні, через те, що логістика трохи запізнюється. Я думаю, що пройде 3-4 дні, і у нас все буде добре з цим питанням. Просимо славутчан поставитися до цього з розумінням, ліки ми віддаємо всі, що в нас є.

По інсуліну. У нас всі хворі з цукровим діабетом отримують інсулін у своїх сімейних лікарів. I навіть не тільки жителі Салвутича. які хворіють на цукровий діабет, а і ті, хто переселився до Славутича з Чернігова та інших навколишніх населених пунктів. Ми не відмовляємо нікому: і Михайло-Коцюбинське, і інші навколишні села також звертаються до нас.

Оперуємо не тільки своїх слоавутчан, а також мешканців навколишніх сіл, допомагаємо пораненим.В суботу 2 квітня привезли двох поранених мирних жителів з Михайло-Коцюбинська, вони зачепили розтяжку. Їх прооперували, вони живі, все добре.

Лікарів вистачає, єдина прогалина - це педіатрична допомога, але нам в цьому допомагає "Славмед", з якими ми зараз працюємо фактично в одному колективі. Чергуємо, працюємо, робимо все, що треба.

Гуманітарна допомога з ліками надходить регулярно, але вистачає на всього. Наприклад, дуже мало надходить препаратів для серцево-судинних захворювань. Мова йде передусім про препарати, які знижують тиск та зменшують напади стенокардії або попереджують стенокардію. Також дуже мало препаратів, які розріджують кров, кровозупинних препаратів, Гуманітарка відразу після надходження розподіляється між сімейними лікарями. Тому для того, щоб отримати ліки, звертайтеся до своїх сімейних лікарів.

Ми відкрили нове приймальне відділення. Автомобіль швидкої може під'їжджати прямо під двері. Хворі можуть зайти самостійно по пологому падусу. Допомагає в комплектуванні відділення і ЖКГ з електрикою телефонами. Підганяємо все, щоб працювало, як годинник.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: