Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Щодня 1000 заявок: списки на отримання гуманітарної допомоги будуть сформовані до суботи. Що далі?

Щодня 1000 заявок: списки на отримання гуманітарної допомоги будуть сформовані до суботи. Що далі? фото

Чому так довго триває формування списків на отримання гуманітарної допомоги у Славутичі? Чому пакунки з харчами не видають адресно? Хто може отримати продуктові набори за окремою чергою? Яким чином у подальшому славутичанам видаватимуть гуманітарну допомогу?

Про це та інше slavutych.info розповіла керівник Центру надання адміністративних послуг Тетяна Рилова.

За її словами, з 23 березня гуманітарний штаб не обмежує час на прийняття заявок для отримання гуманітарної допомоги. Дзвінки будуть прийматися до формування 1000 заявок.

«Відтепер за указаними номерами телефонів заявки будуть приймати до того часу, поки не складуть список з 1000 осіб, які отримають свої продукти на сім’ю уже наступного дня. До суботи ми справимся», - стверджує Тетяна Рилова.

Чому так довго триває формування списків на гуманітарну допомогу?

Пані Тетяна пояснює, що ті списки, що вже є , що були складені до виборів, не підходять:

«До цих списків не ввійшли діти, віком до 18 років. На сьогодні багато людей виїхало з міста. І навпаки, є ті особи, що на час воєнних дій сюди приїхали.

Ми не будемо знати, скільки треба формувати пакетів назавтра. А це мясна продукція. Якщо ми підготуємо більше, а люди не прийдуть. Куди ми це дінемо? Розморожувати і знову заморожувати?

Звісно, ця система не ідеальна. Ми так виживаємо в цих умовах».

Хто може отримати гуманітарну допомогу за окремим списком?

Майже всі категорії славутичан будуть отримувати гуманітарну допомогу за одним списком. Але є і виключення.

«Ми створимо окремий список працівників Чорнобильської АЕС, які зараз перебувають на станції. ЧАЕС взяла на себе відповідальність забирати гуманітарну допомогу і самостійно доставляти родинам цих людяй. Це приблизно 50 осіб»,-  пояснює керівник ЦНАПу .

За іншим списком отримають гумдопомогу переселнці, як ті що з’явились останнім часом, так і ті, що знаходяться у нас ще з 2014 року. Їм потрібно звернутися до Центру соціальних служб, що у Московському, 12. Контактна особа –  Алла Іванівна Божок, керівник Центру.

За окремою чергою отримають продуктові набори особи з інвалідністю, що перебувають на обліку в Центрі комплексної реабілітації «БлагоДар». Нині їх 82.

Як довго формуватимуть списки?

Тетяна Рилова каже, що повністю списки будуть сформовані уже до суботи.

Важливо! Через пошкодження у ході бойових дій магістральних ліній Укртелекому, дзвінки на стаціонарні телефони проходять ВИКЛЮЧНО зі стаціонарних телефонів.  

Телефони гуманітарного штабу:

095-606-15-70; 095-095-11-46; 050-661-94-41;

2-96-94; 2-99-26; 3-01-50.

Яким чином у подальшому славутичани отримуватимуть продуктові набори?

«Якщо ви зафіксувались один раз, то вдруге, на наступне отримання допомоги, реєструватись не треба. У нас уже є всі дані. Ми вже знаємо, скільки людей зареєстровано за певною адресою і скільки їх там проживає насьогодні. Наступного разу вам потрібно підійти в указане місце  з паспортом у той самий день тижня, що ви отримували допомогу перший раз. Якщо це був понеділок, то в понеділок. Якщо в суботу, то – в суботу», - роз'яснила Тетяна Олександрівна.

Нагадаємо, що для наймолодших славутичан харчування, памперси, продукти гігієни можна отримати зателефонувавши своєму педіатру. Акщо захворіли – сімейному лікарю. Якщо ви не зареєстровані у Cлавутичі або на цей час ще не підписали декларацію з жодним із сімейних лікарів, зверніться до міської поліклініки. Там вам нададуть потрібну допомогу і ліки, якщо вони є в наявності.

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото з інтернету

Читайте також Славутчанам - як отримати допомогу?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: