Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Ми будемо починати з самих азів": у Славутичі безкоштовно навчають комп’ютерній грамотності літніх людей

"Ми будемо починати з самих азів": у Славутичі безкоштовно навчають комп’ютерній грамотності літніх людей  фото

Зазвичай більшість людей поважного віку, навіть ті, що мають ноутбуки, смартфони, планшети та інші гаджети, не наважуються ними користуватися в повній мірі. А про різні застосунки телефону, які значно спрощують життя, іноді і уяви не мають.

Аби допомогти такій категорії людей зрозуміти, що вони не такі вже й безпорадні перед гаджетами, на базі Біблотечно-інформаційного центру, що у Московському кварталі, проводять навчання з комп’ютерної грамотності.

«Як заносити контакти? Як працювати з "Вайбером"? Ми навчимо Вас, яка кнопка за що відповідає, як налаштовувати пристрій, як увімкнути інтернет, wi-fi, що як називається. Ви дізнаєтесь, що таке електронна пошта, «Дія», електроний кабинет, єПослуги, єПідтримка, як користуватися державними сайтами, соціальними мережами? Ви самі правильно зареєструєте облікові записи і навчитесь передавати данні лічильників», - повідомляють у Славутицькому ЗБІЦ.

Наставником у засвоєнні комп’ютерної грамотності буде Башмакова Наталія Миколаївна:

«Ідея навчити літніх людей користуватися комп’ютером та іншими гаджетами у мене виникла давно, коли я побачила, як це роблять старенькі люди за кордоном. А наші й досі тривалий час проводять у черзі, наприклад, щоб заплатити за комунальні послуги.

Реалізувати проєкт громадського бюджету участі "Вільний інформаційний простір для кожного" допомогла Лідія Клімова, лідерка профспілкової організації ветеранів ЧАЕС.Саме завдяки активності членів цієї організації проєкт підтримали».

На час карантину пані Наталя буде проводити індивідуальні консультації: в понеділок і середу з 14:00 до 17:00 та в п’ятниця з 16:00 до 19:00.  

«Ми будемо починати з самих азів. Вчитися створювати вітальні листівки, завантажувати фотографії, сплачувати за комунальні послуги, користуватися скайпом. До речі, у бібліотечно-інформаційному центрі для цього вже обладнано приміщення. І для тих, хто вже вміє це робити, в будь-який день, крім вихідних, є можливість скористатися цією послугою самостійно», - розповідає Наталія Миколаївна.

Заняття будуть проводитись безкоштовно.

Варто нагадати, що відвідування ЗБІЦ можливе лише за наявності COVID-сертифікату, негативного ПЛР-тесту чи документу про одужання.

Отож, не зволікайте! Начатися ніколи не пізно! Це прекрасна можливість полегшити свій побут і відкрити для себе більше можливостей!

Олександра ЛАТИШЕВА

Фото: Наталія БАШМАКОВА

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: