Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому безбар’єрність стосується усіх?

Чому безбар’єрність стосується усіх? фото

Під час онлайн-зустрічі працівники організацій та установ Славутича, представники громадських організацій та активні громадяни міста взяли участь у презентації освітнього серіалу «Безбар’єрна грамотність».

Про це повідомляє «Офіс підтримки громадських ініціатив м. Славутич».

Близько 20 славутичан доєдналося до обговорення, зокрема представники громадських організацій, що є членами Громадської ради при виконавчому комітеті Славутицької міської ради.  

До дискусії також долучилась Радниця-Уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна.

«Хочу зазначити, що коли на рівні держави впроваджуються нові підходи – виникає необхідність в освітніх продуктах, які пояснюють нову суспільну норму. Тому, коли за ініціативою першої леді Олени Зеленської безбар’єрність стала частиною державної політики, виникла необхідність створити освітній серіал. Наша задача – познайомити глядачів з основами безбар’єрності через повсякденні життєві ситуації, аби пояснити що таке безбар’єрність, якими бувають бар’єри та чому безбар’єрність стосується усіх», - Тетяна Ломакіна, Радниця-Уповноважена Президента України з питань безбар'єрності.

Цей новий освітній серіал має на меті показати, чому безбар’єрність стосується кожного та є нашою спільною справою.

За серіями освітнього курсу стоять особисті історії про подолання бар’єрів, життєвий шлях та досвід тих людей, які змогли сказати «ні» бар’єрам.

Дивіться освітній серіал "Безбар'єрна грамотність" за посиланням та дізнайтеся, чому це так важливо для тебе, твоїх рідних та друзів.

Долучайтесь до перегляду серіалу за посиланням - https://osvita.diia.gov.ua/courses/barrier-free-literacy

Безбар'єрність або barrier-free - це світовий тренд. Україна впевнено рухається у цьому напрямі. Створимо безбар'єрний простір Разом.

Серія онлайн-обговорень освітнього серіалу про безбар’єрність проходить в рамках проєкту «Права людини для України», який впроваджується ПРООН та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: