Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі хворіє на ковід 178 осіб, 20 госпіталізовано до лікарні.

В Славутичі хворіє на ковід 178 осіб, 20 госпіталізовано до лікарні.  фото

Через зростання захворюваності учнів та вчителів в освітніх закладах з 26 січня для учнів 5-11 класів навчання відбуватиметься в онлайн режимі. Станом на 26 січня у Славутичі хворіє на ковід 178 осіб, 20 госпіталізовано до Славутицької міської лікарні.

Інформацію про це надав міський голова Славутича Юрій Фомічев під час засідання виконавчого комітету Славутцької міської ради.

За його словами станом на 25 січня у школах міста з 2185 учнів ЗЗСО відсутньо на навчанні було 824 дитини, із них – 400 по хворобі, решта – на самоізоляції. Саме через великий рівень захворюванності учнів та вчителів було прийняте рішення про переведення учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

Особлива увага була акцентована на проходженні опалювального сезону та своєчасній сплаті за комунальні послуги населенням міста. Повна інформація за посиланням http://e-slavutich.gov.ua/SitePages/NewsItem.aspx...

Потому члени виконкому обговорили питання порядку денного.

✅Розглянута інформація про роботу зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Славутицької міської ради. У минулому році до виконкому надійшло 1164 звернення, до міського голови під час особистого прийому – 60. У тематиці звернень громадян, переважали питання соціального захисту, їх кількість в порівнянні з минулим роком значно зросла – 559 (2020 рік – 384). 🔹️Для зменшення негативного тиску на сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, в рамках реалізації міської програми «Турбота» надана матеріальна допомога 535 славутичанам на загальну суму 2 729,9 тис. грн, у тому числі 173 вагітним жінкам та породіллям на загальну суму 1 445 тис. грн.

🔸Вагоме місце у зверненнях посідають питання комунального господарства – 175 звернень. З метою оперативного вирішення цих питань, з 01.04.2021 розпочав роботу відділ по роботі з населенням міста «Контакт центр», який отримав 7 738 звернень від жителів міста. За зверненнями громадян прийнято 39 рішень міської ради та 475 рішень виконавчого комітету.

🔹️До виконавчого комітету Славутицької міської ради надійшло 93 пропозиції. Значна частина їх стосувалась благоустрою прибудинкових територій у рамках реалізації заходів Програми «Благоустрій мого двору»; зміни графіку роботи аптек на Привокзальній площі; покращення організації робіт з прибирання снігу; роботи моргу; покращення стану тенісного корту; цифровізації книг з домашнього архіву для створення електронної бібліотеки

🔹️Аналіз розгляду звернень громадян показує, що виконавчим комітетом Славутицької міської ради станом на 17.01.2022 розглянуто 1059 (91%) звернень громадян, що надійшли у 2021 році, з них: задоволено у вирішенні порушених питань – 758 (72%), надано роз’яснень з посиланнями на норми чинного законодавства – 242 (23%), відмовлено у задоволенні (оскільки питання, порушені в них, не входять до компетенції органів місцевого самоврядування або їх вирішення не передбачено чинним законодавством) – 58 (5%).

✅Члени виконкому взяли до відома звіт щодо діяльності адміністративної комісії при виконавчому комітеті Славутицької міської ради. У 2021 році до комісії надійшло 18 адміністративних справ. Найбільш проблемними питаннями у роботі комісії залишаються: надходження адміністративних протоколів та матеріалів до них, складених з порушенням вимог адміністративного законодавства; низький рівень стягнень штрафів у примусовому порядку міським відділом державної виконавчої служби.

✅Рішенням виконавчого комітету встановлено тарифи на виробництво та постачання теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету та потреб населення, ТОВ «ПІВНІЧНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ СЛАВУТИЧ». 🔹️Відповідно до рішення для потреб установ та організацій, що розташовані у медичному містечку, встановлено тариф на виробництво теплової енергії – 2930,40 грн з ПДВ, на постачання теплової енергії – 30,42 грн з ПДВ.

🔸Для мешканців тимчасового гуртожитку в будівлі «Інфекційний корпус» міської лікарні встановлено тариф: на виробництво теплової енергії – 1656,64 грн з урахуванням ПДВ, на постачання теплової енергії – 22,15 грн із врахуванням ПДВ. Ознайомитися з рішенням виконавчого комітету можна на сайті Славутицької міської ради за посиланям: http://e-slavutich.gov.ua/.../SitePages/DecisionExeCom.aspx

✅На цьому виконкомі також було затверджено план роботи виконавчого комітету Славутицької міської ради на 2022 рік; список військовослужбовців військової частини 3041, взятих на квартирний облік за місцем служби у кількості 52 особи. Схвалено Програму розвитку системи освіти Славутицької міської територіальної громади на 2022-2026 роки та встановлено грошову вартість витрат на харчування вихованців дитячого будинку «Центр захисту дітей».

✅Про затвердження штатного розпису Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» на 2022 рік доповідала директорка Ольга Копилова. Також вона повідомила, що з технічних причин експлуатацію басейну «Лазурний» припинено. Будівля басейну обстежена експертом, УФКСТ чекає на висновки.

✅На завершення були розглянуті питання про види суспільно корисних робіт для осіб, що вчинили адміністративні правопорушення; приватизації житла; п’ять питань опіки та піклування. Детально про засідання виконкому за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=tDX-61lRX5c

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: