Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перші кроки «Самопомочі» в Славутичі

Вперше славутицькі громадські активісти вирішили об’єднатись у «Самопоміч» 17 грудня 2014 р. і прийшли на зустріч із низкою ініціатив. За місяць, що минув, не чекаючи завершення формальностей реєстрації, група вже активно працювала. 20 січня 2015 р. ми підвели перші підсумки спільної праці. Ось вони:

 
Вперше славутицькі громадські активісти вирішили об’єднатись у «Самопоміч» 17 грудня 2014 р. і прийшли на зустріч із низкою ініціатив. За місяць, що минув, не чекаючи завершення формальностей реєстрації, група вже активно працювала. 20 січня 2015 р. ми підвели перші підсумки спільної праці. Ось вони:

1. Сергій Чесноков проінформував про зусилля активистів «Самопомочі» щодо захисту інтересів підприємців Славутича в питанні сплати за оренду об’єктів комунального майна. Для підтримки чесних платників запропоновано встановити коефіціент сплати 0,7, але потрібно вжити жорстких заходів до тих, хто взагалі її не сплачує, а дехто навіть і спромагається справно отримувати кошти від здачі цих об’єктів у суборенду.

2. Олег Копич розповів, що активісти «Самопомочі» провели власне розслідування деяких суборендних відносин та запропонували виконкому оприлюднити звіт про суборенду.

3. Валентина Дарнопих доповіла про підсумки діяльності робочої групи з питання передачі функцій управління нерухомим майном комунальної власності, створеної рішенням Славутицького виконкому №493 від 19.11.2014, та повідомила, що рекомендації щодо підвищення ефективності управління комунальним майном передано до виконкому Славутича. Ініціативна група «Самопоміч–Славутич» наголошує на необхідності передачі цих рекомендацій на розгляд сесії міської ради, розробки заходів щодо їх втілення та планує провадити постійний моніторинг їх виконання.

4. Віктор Герасько розповів про результати направлення резолюції мітингу громадян щодо відключення світла в грудні 2014 р. На резолюцію прийшли відповіді з виконкому Славутича, «Чернігівобленерго» та профільного комітету Верховної Ради. В результаті у випадку поновлення віялових відключень затверджено графік, у відповідності з яким світло в Славутичі відключатиметься у години 8.00–10.00 та 16.00–18.00.

5. Андрій Кисельов проінформував про заплановані найближчим часом державні реформи у сфері охорони здоров’я та запропонував вже сьогодні розпочати підготовку до реформування системи надання медичних послуг у Славутичі. Він розповів, що робоча група наразі розробляє пакет відповідних громадських ініціатив, який згодом буде представлено для обговорення громаді міста та на розгляд міської влади Славутича.
6. Людмила Вольська ініціювала розробку заходів щодо підтримки соціально незахищених сімей та пенсіонерів у зв’язку зі зміною законодавства щодо відміни низки пільг “чорнобильцям”.

Активісти «Самопомочі» також є учасниками волонтерського руху. Напередодні новорічних свят пройшли благодійні акції щодо допомоги сім’ям переселенців із Донбасу. Володимир та Катерина Волкови подарували дітям комплекти одягу власного виробництва. Сергій Чесноков передав 37 наборів для школярів та солодощі. Сім’я Репіх допомогла сушаркою та продуктами «Кулінарній сотні» Славутича. Сім’я Хусалімових, активних учасників ГО «Майдан», разом із родиною Волкових придбала спальники для бійців спецназу. Алла Бабарига бере участь у роботі штабу громадянської оборони міста, який займається питаннями допомоги бійцям в зоні АТО. Олег Копич із Юрієм Репіхом профінансували поїздку нашої дитячої футбольної команди на відбірковий етап чемпіоната України, де юні славутицькі футболісти посіли 1-е місце. Це тільки декілька прикладів взаємодопомоги славутичан, яка сьогодні стрімко зростає. Велика подяка всім волонтерам та громадським активістам Славутича, ваша допомога є неоціненною!

На зборах ініціативної групи ГО «Самопоміч–Славутич» закріплено координаторів громадських ініціатив славутичан за напрямками:

• Координатор напрямків «Самопомочі–Славутич» – Валентина Дарнопих;
• «Молодь та спорт, здоровий спосіб життя» – Олег Копич;
• «Реформування медицини в Славутичі» – Андрій Кисельов, Віктор Герасько;
• «Підвищення якості торгівлі та сервісів у Славутичі» – Алла Бабарига;
• «Впровадження енергоефективних технологій (консультаційний центр)» – Юрій Репіх;
• «Розвиток та підтримка волонтерського руху в місті Славутич» – В’ячеслав Хусалімов;
• «Юридична консультація» – Микола Піндур;
• «Підтримка підприємництва, протидія корупції» – Сергій Чесноков, Володимир Волков.

«Самопоміч» – це ми з вами. Приходьте з власними ініціативами, щоб втілити їх спільно, усією громадою. Згуртувавшись, ми маємо реальний шанс змінити наше життя на краще.
Телефонуйте Валентині Дарнопих за тел. 050-689-40-12, або Вольській Людмилі за тел. 099-351- 05-65, або пишіть на електронну адресу: slavutych_kyyivska_oblast@samopomich.in.ua

Інформацію про нашу діяльність можна знайти на сторінці «Самопоміч-Славутич» у «Фейсбуці» (https://www.facebook.com/pages/Самопоміч-Славутича).

Світлана ЧЕСНОКОВА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: