Завантаження ...

Азербайджан: новорічні та різдвяні традиції країн, які будували Славутич

Азербайджан: новорічні та різдвяні традиції країн, які будували Славутич фото

Новорічно-різдвяні свяна наповнені родинним затишком, гармонією і щастям. Красуня ялинка прикрашає оселю, а мерехтливі вогники навкруги весь час нагадують про якей казкове дійство і пору, коли можна загадати бажання і всім серцем вірити, що воно збудеться!

У кожній країні до новорічно-різдвяних свят сттавляться з великою повагою, зберігають традиції свого народу  сподіваються на справжнє диво…

Як відбувається в Азербайджані на своїй сторінці у facebook розповів Славутицький ТІЦ.

Більшість жителів Азербайджану – мусульмани, тому Новий рік у Республіці традиційно зустрічають двічі на рік. Перший раз за європейським стилем – 1 січня, а другий – у день весняного рівнодення (21 березня) – свято Новруз.

Згідно з давніми традиціями, останній день року, що минає, в Азербайджані є самостійним святом. Вся чоловіча половина сім'ї збирається на молитву та вечерю, де подають традиційне частування - молочний плов.

Під час святкової вечері останнього дня року ворота і двері повинні залишатися широко відкритими для всіх.

Гостей зустрічає старший син, запрошуючи їх на трапезу і омиваючи руки квітковою водою. Такі «новорічні візити» чоловіки наносять три дні, після чого розпочинається жіноча частина свята, яка триває сім днів.

Остання ніч року, що минає, також має велике значення. Це час очищення від поганого, накопиченого в людині протягом року. Зазвичай цієї ночі всі члени сім'ї беруть участь у ритуальному обприскуванні один одного водою перед сном. Саме так «змиваються» всі неприємності року, що минає.

За повідомленням Славутицького туристично-інформаційного центру

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия