Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що робити з будівельним сміттям?!

Що робити з будівельним сміттям?! фото

Кому не знайома картина, коли біля контейнерів з дрібними побутовими відходами валяються мийки, плити, двері, пакети набиті будівельним сміттям. Не раз зустрічалися і такі оголошення – «сміттєпровід не працює», банально, але хтось в будинку робить ремонт. Або збираючи гриби в чистому лісі, раптом натрапляєте на предмети цивілізації, вірніше, їх відходи. Сюжети можуть бути різні, а причина одна: люди будують, роблять ремонт, але не знають, куди утилізувати будівельні відходи і сміття.

Після завершення ремонту в приватних домоволодіннях і офісах, згідно з чинним законодавством, громадяни зобов'язані своїми силами здійснювати вантажні роботи та вивезення: великогабаритного вантажу (старих дверей, сантехніки, труб і арматури), будівельного сміття (бетону , штукатурки, битої цегли і т.д.). Щоб уникнути накладення адміністративного стягнення, здійснити транспортування сміття мешканці зобов'язані в максимально короткі терміни.

Утилізувати залишки від будівельних, або ремонтних робіт можна різними шляхами:

1. своїм ходом вивезти будівельні та інші відходи на відповідний облаштований полігон;

2. звернутися до спеціалізованої фірми і замовити послугу – ПП «Еко Транс Слав»,

3. цілком можливо, частково продати деякі будівельні відходи. Купують не все підряд, але охоче беруть: бетонні залишки, бій цегли і штукатурки, грунт, глину, тирса, залишки піску. Рідше, але беруть плівку, резину, пластик.

ПІДГОТОВКА БУДІВЕЛЬНОГО СМІТТЯ ДО ВИВОЗУ І УТИЛІЗАЦІЇ

Перш, ніж приступити до будівельних, або ремонтним роботам, слід заздалегідь продумати, не тільки куди плануєте прилаштувати відходи і залишки, а й як їх надійно запакувати.

Є декілька відповідних варіантів:

• щільні поліетиленові пакети на 120-160 л відмінно підходять для дрібного і м’якого сміття. Чи не намагайтеся в них навантажити важкі, великі і гострі предмети, які легко порвуть такий пакет.

• мішки, зроблені з поліпропілену більш міцні і надійні, здатні витримувати значне навантаження. У такі пакети фасують на виробництвах сипучі продукти (борошно, цукор). Можна придбати нові або знайти вживані.

• такі будівельні суміші, як цемент, штукатурка, плитковий клей, розфасовані в щільні паперові пакети. Не викидайте їх, а використовуйте для збору сміття, такі пакети витримують важкі навантаження.

• полотняний мішок відрізняється особливою міцністю, плюс його можна запросто використовувати неодноразово.

• картонні коробки, що збереглося від побутової техніки, підійдуть з умовою, що не дуже габаритні, можна домовитися про коробках в магазині, на ринку.

Не забувайте щоразу, що навколо живуть люди, в тому числі ваша сім’я, а на НЕ загублену природу і блакитне небо захочуть побачити ще багато поколінь, життя триває! Будемо сподіватися, що після прочитання цієї статті, у вас за великим рахунком не виникне питання – куди викинути будівельне сміття.

Отже, вивіз власного будівельного сміття – справа рук самих господарів і за свій рахунок!!! Не можна викидати будівельне сміття до каналізації, сміттєпроводів, бо це може привести до засмічення життєвоважливих комунікаційних систем будинку.

За інформацією КП "ЖКЦ" м.Славутич"

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: