Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дружині загиблого захисника України Василя Білого вручили пам'ятну відзнаку

Дружині загиблого захисника України Василя Білого  вручили пам'ятну відзнаку  фото

В Центр ветеранів АТО та їх сімей "Поруч", Олені Білій, дружині загиблого захисника України Василя Білого було вручено пам'ятну відзнаку – нагрудний знак – Орден «Хрест Героя».

Квіти та Хрест Героя вручили дружині загиблого військовослужбовця Василя Білого. Загинув він 29 серпня 2014 року під час виходу з оточення поблизу Іловайська.

Василь Білий народився у Малотаранівці, що під Краматорськом. На школі, де вчився захисник, встановлена пам'ятна дошка. Довгий час чоловік жив у Славутичі. Після того, як знову повернувся до рідного краю, невдовзі почалися бойові дії на сході. Тоді чоловік вступив до лав батальйону «Донбас». У його складі звільняв Попасну літом 2014 року.

Поховали українського захисника у рідному селищі. У нього залишилися дві дорослі дочки та три онуки.

Орден, який отримала дружина Василя Білого - це недержавна народна нагорода, яку вручають за самопожертву, незламність духу й жагу до перемоги. Створена вона з метою посмертного відзначення й вшанування військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО та ООС.

Нагрудний знак традиційно вручається рідним загиблих захисників України. Саме цю відзнаку передали зі Славутича, де понад 20 років жив та працював Василь Білий.

Це відзнака Ветеранської спільноти ГС "МИ УКРАЇНЦІ" , яка була створена з метою посмертного відзначення й шанування військовослужбовців, представників правоохоронних органів, добровольців, які загинули під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході нашої Країни. Вона розроблена, як індивідуальна відзнака за захист України і самопожертву, незламність духу і жагу до перемоги, за особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Нагрудний знак вручається родині загиблого захисника України, як народна, яка символізує Хрест – найвищу плату за любов до Батьківщини і самопожертву заради України на яку здатні лише справжні Герої. Відзнака розроблена у співпраці з Первинною профспілковою організацією ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ». Указом Президента України № 838/2014 від 31 жовтня 2014 р., За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом. За мужність III ступеня (посмертно).

За повідомленням Центру ветеранів АТО та їх сімей "Поруч"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: