Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бюджет Славутича-2022: «Рік на нас чекає не дуже простий»

Бюджет Славутича-2022: «Рік на нас чекає не дуже простий» фото

21 грудня у відбулось засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради. Окрім важливих питань життєдіяльності міста, члени виконкому обговорили проект бюджету Славутича на 2022 рік.

Міський голова Юрій Фомічев коротко ознайомив присутніх з найнагальнішими питаннями сьогодення. В першу чергу розпочав з пандемії. За словами очільника міста, у Славутичі, нажаль, не спостерігається динаміка спаду захворюваності. Загальна кількість хворих коливається в межах 300. Наближаються свята, місто залишається в «червоній зоні». З метою убезпечення від росту захворювання, у Славутичі  буде посилено контроль за виконанням найголовніших правил карантину, в першу чергу – маскового режиму.

Далі керманич міста спинився  на питаннях житлово-комунального-господарства і осінньо-зимового періоду:

« Всі служби готові. Піщано-сольова суміш є, техніка працює (хоч там є що вдосконалювати), люди є. Головне вчасно виплачувати кошти», - сказав він.

Потому мова йшла про головний кошторис міста на наступний рік.

«Бюджет не вселяє великого оптимізму сьогодні, і є над чим працювати надалі. Ми залишились з дотацією на тому ж самому рівні - 30 мільйонів гривень. А рівень тарифів для бюджетної сфери і комунальних підприємств в частині теплопостачання і електропостачання значно зріс. Ми зберегли минулорічний тариф для населення. Але для шкіл, дитячих садочків, закладів культури, охорони здоров’я ціни на тепло зросли вдвічі. Якщо для мешканців ціна на електроенергію становить1 грн. 68 коп, то для бюджетної сфери і бізнесу – від 6 грн. Тому дотації 30 мільйонів нам точно не вистачить. І це точно вплине на підвищення вартості на інші послуги. Наприклад, такі як водопостачання. Там доля електроенергії дуже суттєва. Рік на нас чекає не дуже простий»,- зазначив міський голова Славутича.

Найважливішим питанням порядку дня було обговорення та прийняття проєкту міського бюджету-2022, який презентувала начальник управління фінансів Галина Зайченко.

Вона повідомила, що в доходах загального фонду власні доходи складають 316 млн. грн. (64%), приріст  -  32,5 млн.грн.(11%).

Щодо дотацій, то 30 млн.грн. виділено на утримання соціальної інфраструктури. На утримання закладів освіти і охорни здоров’я щорічно дотація зменшується. У цьому році на освіту виділено 1,4 млн грн., у 2022 році - 817,4 тис.грн. Субвенція на утримання інклюзивно-ресурсних центрів – 1 млн.920 тис.грн. Освітня субвенція - 43,9 млн грн. Це на 1,5 менше ніж у 2021 році.

Через стрімке зростання тарифів на тепло та електроенергію у закладах світи та бюджетної сфери дефіцит складає 342,8 млн.грн. (в тому числі 176,8 млн. грн. – зарплата та 77,5 млн.грн. – енергоносії).  

«Найбільша сума бюджету піде на освіту – 152,8 млн.грн. У них за рахунок освітніх субвенцій – 43,9 млн.грн., за рахунок міста – 108,9 млн. грн. (це 10,1 млн більше, ніж у 2021 році)», - зазначила Галина Зайченко.

На фінансування культури виділено 33,5 млн.грн., соціальний захист – 15,4 млн.грн., охорону здоров’я – 12,2 млн.грн., житлово-комунальне господарство – 33,6 млн. (з них благоустрій -12,5, утримання та ремонт доріг – 8,9 млн.,теплопостачання для населення – 11,4 млн. грн., тощо).

«І з приємного: у 2022 році збільшено розмір субвенції на придбання медикаментів ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС на 1,7 млн.грн. На 2022 рік виділено 6,1 млн.грн., у цьому році було 4,4 млн.грн.», - акцентувала головний фінансист міста.

Присутні підтримали проект бюджету міста на наступний рік. На засіданні виконкому також схвалено, для подальшого винесення на  розгляд та затвердження Славутицькою міською радою,  27 проєктів цільових міських програм. Засідання Славутицької міської ради відбудеться 24 грудня. До цього 22 грудня проєкт бюджету міста розглядатиметься на спільному засіданні постійних депутатських комісій. Чекаємо на результати спільної роботи.

Докладніше за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=kMk_DKmHKMw

 

Олександра Латишева

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: