Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич: створення безбар'єрного простору

Славутич: створення безбар'єрного простору фото

Поряд з нами є люди, які потребують особливої уваги, люди, яким часто не вистачає нашої уваги та підтримки. В Міжнародний день людей з інвалідністю хочу відмітити саме прагнення держави у розбудові доступності міських просторів та надання можливості жити повноцінним життям без бар’єрів.

Славутич першим доєднався до Стратегії створення безбар’єрного простору в місті. Перші кроки вже зроблені та попереду ще дуже багато роботи.

Вдячний команді урбан-бюро Big City Lab, які постійно допомагають та надають консультації щодо покращення безбарєрності вулиць та будівель Славутича.

Доречі, сьогодні команда Big City Lab показала, як виглядали би українські міста, якби вони були зручними для всіх: на вулицях Києва розміщені ілюстрації з дослідження доступності міських просторів. І це історія не тільки про пандуси. Дерева, фонтани з питною водою - це теж частина безбар'єрного міста. Відсутність тактильної плитки, паркомісць для людей з інвалідністю — це тільки одні з багатьох проблем, які виявило дослідження. Щоб привернути увагу до них, наші друзі розмістили макети у стилі дослідження — це ті об'єкти, яких саме на цьому місці критично не вистачає.

Також отримав примірник з результатами дослідження та листівку з однією з таких локацій - дякую Виктория Титова!

Насправді, дуже важливо створити єдиний безбар’єрний простір – місто, в якому буде зручно та комфортно кожному мешканцю, адже саме цього ми прагнемо.

Ознайомитися з результатими дослідження та основними проблемами українських міст можна за посиланням: https://bcl.com.ua/doslidzhennyadostupnosti

Юрій Фомічев, міський голова Славутича

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: