Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва - ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

До Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва -  ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ фото

У сфері культури Славутича 33 роки працює Дитяча школа мистецтв (директор Тетяна ВАРИЦЬКА). Тут розкривають таланти і здібності славутицькі діти. За ці роки посвідчення про закінчення школи одержали понад 1600 випускників. Педагогічний колектив ДШМ – це 46 кваліфікованих викладачів, які знаходяться в постійному творчому пошуку, прагнуть відкрити в душах дітей світле сприйняття і розуміння прекрасного, що несе в собі мистецтво.

Більше 550 дітей віком від 6 до 16-ти років відвідують заняття на 5-ти відділеннях школи, а саме: музичному (13-ть інструментів), вокально-хоровому, хореографічному, театральному та відділенні образотворчого мистецтва.

Педагогічний та учнівський колективи мають великий творчий потенціал, про що свідчать щорічні багаточисленні перемоги солістів та творчих колективів на Міжнародних, Регіональних, Всеукраїнських, обласних конкурсах. Тільки в 2020-2021 навчальному році це 62 призових місць, в тому числі 4 Гран-прі!

У школі мистецтв створені всі умови, за яких учень не лише здобуває знання, а й сам творить. Чудові виставкові та концертні зали, добре обладнані класи, постійні концерти класичної та сучасної музики, театральні прем’єри, художні виставки …

Кожен рік примножується кількість учнів, які вступають в мистецькі навчальні заклади і стають професійними художниками, дизайнерами, хормейстерами, співаками, танцюристами, викладачами музики. Хтось залишився жити і працювати у великих містах, інші ведуть концертну діяльність в Україні та за її межами, але не менш важливо, що колишні учні (сьогодні їх вісім!) повертаються в рідні стіни в якості викладачів.

Вихованці школи співають, танцюють, грають в різноманітних творчих колективах, яких на даний час в ДШМ – шістнадцять. Таким колективам, як хор «Дзвони сонця» (хормейстер О.О. Фадєєва), театральному колективу «Імпровізація» (режисер Т.О. Дружкова), ансамблю домристів «Веселка» (керівник О.В. Муцька), хореографічному ансамблю «Славутич» (керівник Л.Р. Мошківська) присвоєно звання «Зразковий дитячий колектив».

.Викладачі не зупиняються на досягнутому, працюють з максимальною віддачею, додаючи свої родзинки в методики викладання предметів та виховання яскравих творчих особистостей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: