Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Використання велодоріжок у Славутичі має стати зручним, логічним та безпечним

Використання велодоріжок у Славутичі має стати зручним, логічним та безпечним фото

Саме з цією метою сьогодні відбулась зустріч між велоактивістами міста, представниками компанії, що проєктує велоінфраструктуру, та міською владою. Зустріч складалась з фактичного обстеження велодоріжок Славутича та детального обговорення запланованого. Саме так, всі сіли на велосипеди, в кого немає – взяв електросамокат, та, проїхавши велодоріжками міста, проаналізували їх стан, якість покриття та безпеку пересування.

У підсумку представники проєктувальної компанії ТОВ «Oresund» (м. Івано-Франківськ) отримали повний об'єм інформації про стан наших велодоріжок і до початку листопада, виходячи з наших потреб у безпеці та комфорті пересування велодоріжками по місту, особливостей забудови та побажань вело активістів, мають розробити для Славутича концептуальний проєкт місцевої велоінфраструктури. Цей проєкт має передбачати закільцьовану мережу велодоріжок, доступний для велосипедистів проїзд до ключових місць (АРС, залізничний вокзал, промзона, Якір), веломаршрути у лісовій зоні до с. Мекшунівка, безпеку та комфорт пересування для всіх учасників руху: пішоходів, маломобільних груп населення, автомобілістів, велосипедистів .

Чому саме ця компанія? Бо вона має величезний досвід успішно реалізованих проєктів по всій Україні: Івано-Франківськ, Бориспіль, Київ, Харків, Львів, Вінниця, Житомир, Кам’янець-Подільський, Миргород та міжнародної співпраці: Світовий Банк та GIZ. Компанія ORESUND об’єднала експертів з транспортної аналітики, планування міської мобільності, дорожнього руху, інженерного проектування, техніко-економічних досліджень та суміжних сфер. Їх мета – якісні й реалізовані проєкти, що просувають сталу мобільність та сприяють збалансованому розвитку міст та України. https://www.oresund.solutions/

Нагадуємо, що проєкт реалізується за підтримки Мінрегіону та кошти від ЄС, й має назву «Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку». Славутич стане лабораторією з розробки та впровадження на практиці безбар’єрних архітектурних рішень, найуспішніші з яких буде поширено на всю Україну.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: