Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До відома мешканців Славутича

До відома мешканців Славутича фото

Відповідно до впровадженої медичної реформи медичні заклади (лікарні) поділяються на : 1. Лікарні планового лікування. 2. Лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛ), опорні лікарні, які надають первинну, вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу , що передбачає лікування інфарктів, інсультів, виконування операційних втручань на серці, нирках, надання допомоги при пологах та новонародженим дітям тощо.

Славутицька міська лікарня – це планова лікарня, яка надає первинну, вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, а саме:

І. Первинна медична допомога- це допомога, де працюють сімейні лікарі, терапевти , педіатри, які лікують найбільш поширені хвороби, здійснюють супровід пацієнтів із хронічними захворюваннями, надають невідкладну допомогу, направляють при наявності показів пацієнта на вторинну або третинну медичну допомогу, проводять профілактичну вакцинацію, надають направлення на лабораторні дослідження та медичні обстеження, виписують листки тимчасової непрацездатності та довідки, виписують рецепти за програмою «Доступні ліки», «Ліки для Чорнобильців» та хворим на цукровий та не цукровий діабет.

ІІ. Вторинна (спеціалізована) медична допомога, яка передбачає надання:

1. Стаціонарного лікування (терапія, педіатрія, хірургія, паліатив, реабілітація дітей та дорослих з ураженнями нервової системи та опорно-рухового апарату).

2. Амбулаторної діагностики, лікування та реабілітації,

тут надають медичну допомогу вузькі спеціалісти (ЛОР-лікар, лікар-окуліст, хірург, ендокринолог, гінеколог, кардіолог, алерголог);

проводяться медичні обстеження езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, УЗІ, ЕКГ, лабораторні, бактеріологічні дослідження;

надається фізіотерапевтичне лікування – УВЧ, магнітотерапія, масаж, лікувальна фізкультура.

3. Стоматологічної (екстреної) медичної допомоги дорослим та дітям;

4. Ведення вагітних;

5. Супровід та лікування дорослих та дітей на туберкульоз;

6. Діагностику, лікування та супровід осіб із ВІЛ;

7. Проведення вакцинації від COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS –CoV-2.

Якщо пацієнт за станом здоров'я потребує третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, отже за направленням лікаря (сімейного лікаря, лікаря стаціонарного лікування, вузького спеціаліста) пацієнт отримує медичну допомогу в опорній лікарні за потрібним для нього медичним профілем.

В екстреному (критичному) стані пацієнта транспортує екстрена медична допомога до визначеної опорної лікарні або планової.

На сьогоднішній день Славутицька міська лікарня знаходиться на етапі отримання статусу опорної лікарні, що передбачає відкриття сучасного відділення інтенсивної терапії та анестезіології та проведення медичного обстеження комп’ютерної томографії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: