Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобиль: перервана традиція

Чорнобиль: перервана традиція фото

До Чорнобильської зони  завітали фахівці нового етнографічного проекту В Чорнобильську зону відчуження завітали фахівці, що беруть участь в новій дослідницькій етнографічній експедиції «Чорнобиль: перервана традиція». Ініціатором проекту є Вишгородський історико-культурний заповідник. На сайті заповідника його завідувач Влада Литовченко зазначила, що експедиція присвячена не лише трагічним подіям,....

До Чорнобильської зони  завітали фахівці нового етнографічного проекту

В Чорнобильську зону відчуження завітали фахівці, що беруть участь в новій дослідницькій етнографічній експедиції «Чорнобиль: перервана традиція». Ініціатором проекту є Вишгородський історико-культурний заповідник.

На сайті заповідника його завідувач Влада Литовченко зазначила, що експедиція присвячена не лише трагічним подіям, що мали місце в історії, але й відродженню цих територій: «Наша задача – зібрати цікавий матеріал, що стане у нагоді для втілення цікавих культурологічних проектів протягом 2022 року».

Всі зібрані матеріали планується опрацювати та опублікувати, аби ними могли скористатись якомога більше людей – від фахівців, що матимуть змогу використати зібраний матеріал для подальших досліджень, до людей, які цікавляться історією краю. Матеріали збиратимуться в різних форматах - аудіо, фото, відео та інших. Вже в опрацьованому вигляді їх нададуть історико-культурним, освітнім, архівним та іншим закладам не тільки Вишгородщини або Київщини, але й всієї України. У ході експедиції її учасники спілкуватимуться з самопоселенцями, людьми, що повернулися після відселення у рідні краї й мешкають у зоні відчуження до нинішнього часу. Крім того, представники етнографічного проекту працюватимуть і в місті Славутич.

Організаторами етнографічної дослідницької експедиції «Чорнобиль: перервана традиція» є Вишгородська районна державна адміністрація та Славутицька міська рада.

Співорганізатори: Український центр культурних досліджень; Управління культури Київської обласної державної адміністрації, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України; Державний архів Київської області, газета «Слово».

На світлинах - перебування у Чорнобилі, перший день. Візитери завітали до родини Маркевичів, відвідали постійно діючу експозицію "Пам'ять про Отчий край".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: