Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Масштабний Міжнародний семінар для студентів-архітекторів «SESAM 2021 Poliklinika»

Масштабний  Міжнародний семінар для студентів-архітекторів «SESAM 2021 Poliklinika»  фото

У серпні у нашому місті відбудеться масштабний Міжнародний семінар для студентів-архітекторів «SESAM 2021 Poliklinika» від Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї. Вперше ця подія проходитиме в Україні. До Славутича приїдуть близько 100 молодих професіоналів та майбутніх архітекторів, щоб дослідити тему ....

Шановне товариство,
Я підтверджую інформацію, відносно задоволення Кабміном моєї заяви щодо звільнення.
Ви знаєте, що я маю досвід у вирішенні комплексних задач, щодо Чорнобильської зони, який використовував останні 6 місяців на найвищій посаді, Голови центрального органу виконавчої влади - ДАЗВ.
За даний період командою ДАЗВ, керівництвом та персоналом підпорядкованих підприємств, а саме Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС», ДСП «ЦППРВ», ДСП «Екоцентр», ДСП «Радон», ДСП «Північна Пуща», Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник, Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ, Науковим центром культурної спадщини, ДСП «КПРВ», Учбовим центром ми досягли дуже гарних результатів. І це - саме головне!
• Ми згуртувалися у єдину команду, яка стала більш укомплектованою, збалансованою та сильнішою.
• Команда ДАЗВ та підпорядкованих підприємств допомогла гідно вшанували 35-роковини Чорнобильської аварії, будучи відповідальними або залученими у майже
70% всіх заходів Національного пану заходів. Були виділені ресурси ЧАЕС та отримана підтримка Офіс Президента України для створення унікальної виставки на ВДНГ, подібної якій не було за всі ці 35 років, - і вона про пам'ять, героїв, радянську систему, відповідальність, та життя, яке продовжується; як і Чорнобильська зона - живе та працює на благо безпеки та добробуту Держави.

У серпні у нашому місті відбудеться масштабний Міжнародний семінар для студентів-архітекторів «SESAM 2021 Poliklinika» від Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї. Вперше ця подія проходитиме в Україні.
До Славутича приїдуть близько 100 молодих професіоналів та майбутніх архітекторів, щоб дослідити тему охорони здоров'я та її зв'язку з архітектурою, ще 150 долучаться онлайн.
Події семінару відбуватимуться у такі дати: 2-10 серпня / 12-20 серпня / 22-30 серпня 2021. Основна локація - стара закинута поліклініка.
Протягом місяця у місті будуть працювати близько 30 майстерень від проектування та будівництва до теоретичних досліджень та концептуального мистецтва, проводитимуться відкриті лекції, семінари, а на День Незалежності відбудеться великий концерт з відомими українськими гуртами. До заходу можуть долучатися і славутичани у ролі волонтерів, глядачів та просто гостинних містян.
SESAM 2021 Poliklinika by EASA Ukraine є частиною Проєкту "Славутич - Мала культурна столиця України" та відбувається за підтримки Славутицької міської ради та Українського культурного фонду.


• Завдяки докладеним системним зусиллям була отримана ліцензія від Державна інспекція ядерного регулювання України за присутності Президента України - на експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2. Забезпечений старт його операційної діяльності, яка буде продовжуватися у наступні майже 10 років.
• Отримана ліцензія на експлуатацію заводу по переробці рідких радіоактивних відходів (ЗПРРВ).
• Подані документи щодо дозволу на експлуатацію Нового Безпечного Конфайнменту з метою його отримання ще до 30-річниці незалежності України.
• Кабінет Міністрів України затверджений Комплексний план попередження, виявлення та боротьби із пожежами, після чого ДАЗВ був направлений обґрунтований запит на виділення коштів ще в 2021 році, в тому числі на систему раннього виявлення пожеж. Проведені зміни у процесах взаємодії з ДСНС України та МВС України по патрулюванню лісових кварталів, що вже сильно позитивно впливає на стримування початків пожеж.
• Ми змогли знайти підтримку у Верховна Рада України, яка у першому читанні затвердила законопроект № 4156 щодо посилення відповідальності за незаконне перебування та порушення режиму радіаційної безпеки. Даний законопроект допрацьовується, з урахуванням пропозицій народних депутатів та готується до другого читання і остаточного затвердження.
• Підготовлені законопроекти на виконання указів президента щодо Зони спеціального промислового використання, а також актуальні зміни до Закону про правовий режим зони відчуження.
• Днями завершений великий спільний проект ДАЗВ з Держатомрегулювання, ДСП «Радон» та ДСП «ЦППРВ» - по ліквідації складної радіаційної аварії у м. Київ із вилученням, перевезенням та поміщенням на захоронення джерела швидких нейтронів.
• Результати господарської діяльності ДСП «Північна Пуща» та ДП «ЦОТІЗ» суттєво покращилися, підприємства знову стали заробляти суттєві кошти від господарської діяльності.
Це суттєві результати лише одного незабутнього півріччя!
Одночасно залишились термінові та важливі задачі щодо:
• побудови сховища радіоактивних відходів, що мають повертатись з РФ, відповідно до указу Президента та рішення Рада національної безпеки і оборони України від 29.01.21;
• прийняттю закону про нову Загальнодержавну програму виведення з експлуатації ЧАЕС;
• прийняттю закону про Зону спеціального промислового використання;
• затвердженню Загальнодержавної програми поводження з радіоактивними відходами;
• затвердженню розробленої Стратегії розвитку Зони відчуження;
• питання виплат пенсій та оплати за енергоносії, підвищення тарифів на які не було передбачено у 2020;
• і звичайно вкрай важливе, кричуще питання покриття майже 160 млн. «діри» у бюджеті для виплати зарплат персоналу підприємств, в першу чергу ЧАЕС.
Ми мали продовжувати йти шляхом перемог, та вирішувати також і ці складні завдання разом.
Та я ще раз дякую ДАЗВ, персоналу всіх підприємств та установ, профспілкам, громадській раді за гарну роботу та конструктивну взаємодію .
Залишаю місце з важкими думками про найближче майбутнє цієї складної частини України, про те, що ми не маємо допустити нових катастроф, робити необхідне та достатнє для уникнення загроз, забезпечення безпеки та розвитку Чорнобильської зони.
#ChornobylToday

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: