Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Затверджено стратегічний план розвитку міста Славутича до 2025 року

Затверджено стратегічний план розвитку міста Славутича до 2025 року фото

31 травня 2021 року сесією Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області затверджено важливий документ – Стратегічний план розвитку міста Славутича до 2025 року. Славутичани на чолі із учасниками робочої групи (представниками влади, бізнесу, громади, експертами та фахівцями стратегічного ....

31 травня 2021 року сесією Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області затверджено важливий документ - Стратегічний план розвитку міста Славутича до 2025 року.

Славутичани на чолі із учасниками робочої групи (представниками влади, бізнесу, громади, експертами та фахівцями стратегічного розвитку) створили стратегію розвитку міста! Спільно ми визначили, яким має бути Славутич за п'ять років і як цього досягти.

Стратегія – є рушієм і мотиватором до змін та пошуку нових можливостей. Стратегічний план має стимулювати всіх нас, славутичан, до подальших дій та не залишати байдужими.

Цей важливий документ є дороговказом, який зможе привести нас до реалізації спільної мети – зробити наше місто успішним.

Стратегія – це більше ніж документ, це широкий договір між містянами, бізнесом і владою міста щодо спільної, наполегливої роботи заради славутичан. Це чіткий і послідовний план реформ для міста, яке зможе розкрити свій потенціал і стати драйвером економіки регіону, лідером самоврядування із високими стандартами та якістю життя.

Наша стратегія майбутнього будується на трьох головних цілях:
🔘 Підвищити конкурентоспроможність економіки міста
🔘 Підвищити якість та комфорт життя містян
🔘 Підвищити ефективність муніципалітету та залученість громадянського суспільства

Досягнення цих цілей має якісно й позитивно змінити наше життя та наше місто. Побажаємо успіху на цьому шляху усім славутичанами!

Детальна презентація Стратегічного плану розвитку міста Славутича до 2025 року https://www.facebook.com/media/set/...

Довідково
Процес стратегічного планування.

1⃣ етап (2019-2020) - Підготовка до стратегування та оцінка соціально-економічного стану міста
Оскільки у 2020 році закінчився термін 20-річного плану дій (2000-2020) з'явився запит на більш коротку стратегію та програму, куди рухається місто в найближчі 5-7 років. На першому етапі було створено робочу групу для розробки стратегії міста Славутич і паралельно з розробкою плану місцевого економічного розвитку почався збір статистичної інформації щодо поточного стану міста (інформація для профілю міста) - сюди входили як соціологічні опитування місцевих жителів Агентством регіонального розвитку та іншим організаціями, так і статистичні дані, отримані від ключових департаментів.

2⃣ етап (2020) - SWOT-аналіз та вироблення рішень
Агентство регіонального розвитку провело три стратегічні сесії для оцінки ключових сильних та слабких сторін міста, загроз та викликів. На кожній сесії було близько 30 осіб, серед них директори комунальних підприємств, представники влади, департаментів, активні містяни та представники бізнесу. Відвідування стратегічних сесій було відкритим для всіх охочих, інформування щодо заходів відбувалося через Facebook та електронну розсилку. Після обговорення команда Агентства регіонального розвитку систематизувала всю зібрану інформацію і оформила її у таблицю SWOT-аналізу.

На цьому етапі також були розіслані листи до департаментів та відділів міста та ключових державних підприємств з проханням виробити пропозиції та завдання на найближчі 5 років. Отримавши результати, Агентство регіонального розвитку узгоджувало разом з департаментами реалістичність виконання тих чи інших цілей, а також об'єднало за ключовими напрямками розвитку міста. Пріоритезація завдань та напрямів здійснювалася за принципом, які з проектів можуть створити найбільшу кількість робочих місць, а також є найбільш реалістичними.

3⃣ етап (2020-2021) - узгодження з містянами та новим депутатським корпусом
Проект стратегії був доступний для коментування та пропозицій протягом вересня-жовтня 2020 року, а також був представлений Громадській раді з розвитку міста. Було проведено фасилітаційну сесію з новообраним депутатським корпусом, робочі групи та експертні інтерв'ю для виокремлення пріоритетів,які ставлять перед містом депутати на наступні 5 років.

4⃣ етап (2021) - встановлення цілей та показників, доповнення у структурі, завданнях та інструментах
Разом з очільниками та очільницями міських органів влади, а також активною депутатської групою було визначено поточний стан, цілі та показники їх досягнення за кожним напрямом протягом наступних 5 років. Встановлення цілей та показників є ключовим інструментом у контролі за виконанням стратегії та вимірюванні успішності органів місцевої влади. Доповнення у структурі, завданнях та інструментах було здійснено на основі досліджень кращих світових та українських практик у розвитку малих монопрофільних міст.

Склад робочої групи з розробки Стратегічного плану:

Юрій Фомічев - міський голова м.Славутича
Віктор Шевченко - перший заступник міського голови
Олександр Линкевич - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади
Іван Величковський - начальник управління економіки та соціального розвитку міста
Дмитро Баглаєв - начальник відділу містобудування, архітектури та просторового розвитку- головний архітектор міста
Дмитро Стельмах- начальник відділу стратегічного планування ДСП ЧАЕС
Сергій Паскевич - заступник директора Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, кандидат біологічних наук
Арина Старовойтова - директорка КП «Агентство регіонального розвитку»
Тетяна Бойко - начальниця відділу інформації та зв'язків з громадкістю
Ніна Баришевська - начальниця відділу культури, національностей та релігій
Наталія Швець - начальниця управління освіти і науки (2016-2020), керуюча справами виконавчого комітету,
Ярослав Вольський - генеральний директор КП «Славутицька міська лікарня», кандидат медичних наук
Лідія Шаніна - начальниця відділу молоді та спорту
Уляна Єрастова- завідуюча сектору молодіжної політики відділу молоді та спорту
Віктор Гріза - голова ГО «Креативна Україна», радник міського голови м.Славутича, кандидат історичних наук
Михайло Шинкаренко - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади (2016-2020)
Володимир Удовиченко - міський голова (1990-2015), голова МГО «Громадська рада з розвитку міста Славутич», доктор економічних наук, депутат Київської обласної ради.

Депутати Славутицької міської ради VIII скликання: Сергій Чесноков, Юрій Юрченко, Дмитро Стельмах, Валентина Дарнопих, Наталія Гантімурова, Людмила Любива.

Команда Big City Lab: Вікторія Тітова, Мирослава Савісько, Уляна Максименко, Лала Тарапакіна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: