Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У мандрівників зоною відчуження з’явився свій притулок

У мандрівників зоною відчуження з’явився свій притулок фото

У селі «Дитятки», що поруч із Чорнобильською зоною, відкрився Stalker Hotel&Hostel – перший сучасний притулок чорнобильських мандрівників. Відкриття ресторанно-готельного комплексу стало справжньою подією та одним із важливих кроків у розвитку Чорнобильської зони і регіону в цілому, як одного з магнітів України. Наприкінці квітня «Сталкер» вже зустрів своїх перших постояльців –...

У селі «Дитятки», що поруч із Чорнобильською зоною, відкрився Stalker Hotel&Hostel – перший сучасний притулок чорнобильських мандрівників. Відкриття ресторанно-готельного комплексу стало справжньою подією та одним із важливих кроків у розвитку Чорнобильської зони і регіону в цілому, як одного з магнітів України. Наприкінці квітня «Сталкер» вже зустрів своїх перших постояльців – митців та знімальну групу з Великобританії.

Ми теж вирішили відвідати новий заклад й про все вам написати. ШЛЯХ ДО КОМПЛЕКСУ Комплекс знаходиться поруч із КПП «Дитятки». Від контрольно-пропускного пункту до закладу транспортом можна доїхати за 1 хв. 35 сек – це дуже зручно. Шлях без перешкод. На шляху до комплексу встановлено інформаційні знаки, які вказують напрямок. ОТЕЛЬ И ХОСТЕЛ – ЩО ВСЕРЕДИНІ? Stalker Hotel&Hostel це справжній арт- простір для відвідувачів й поціновувачів історії та сучасного стану Чорнобильської зони. Дизайн інтер’єру розроблявся з використанням різних елементів, що створюють відповідну атмосферу й разом з тим є відчуття затишку та комфорту. Хостелом чи готелем у чистому вигляді заклад назвати не можна – це мікс. Дуже якісний. В будівлі є 25 кімнат з різною кількістю місць. Можна замовити номер для двох, де усі зручності поруч, або оселитись у кімнаті на 4-х або 6-х людей. Санітарні вузли для чоловік та жінок розташовані окремо. Обладнані вони сучасною сантехнікою. Усі номери просторі, витримані в єдиному стилі. Для зручного перебування є все необхідне. Наприклад, в кімнатах для декількох осіб є двоповерхові бокси з ліжками та індивідуальним освітленням, шафи для зберігання речей, кондиціювання.

Важливо! Не в кожному готелі можна зустріти номери для людей з особливими потребами. У «Сталкері» вони є. І це важливий показник якості та сервісу. Загалом одночасно хостел може прийняти близько 100 подорожуючих. Забронювати місця можна заздалегідь на сайті закладу. Stalker Hotel&Hostel моджна знайти у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.  До речі, піднімаючись сходами на другий поверх, помічаємо вікно зі склом радянського періоду, яке відмінно «вписалося» в загальний дизайн.

Зони відпочинку зі зручними пуфами облаштовані на кожному поверсі. Тут можна зібратись компанією після відвідування Чорнобильської зони, поділитись враженнями, або просто розслабитись. Справляє враження хол з підсвічуванням – ніби повне перенесення у мандрівний, постапокаліптичний сталкерський світ.

Безпека: будівля обладнана надсучасною протипожежною системою. На всіх вхідних дверях у номери встановлено електронні замки.

Можлива організація трансферів. Якщо ви прибули в аеропорт Бориспіль або у Київ – звідти вас заберуть зручним транспортом й довезуть до Дитяток.

Відпочинок не обмежується перебуванням у хостелі. Через дорогу від будівлі розташовано чудовий, мальовничий, березовий гай. Роботи з благоустрою території навколо будівель ще тривають. Директор та співласник комплексу Дмитро Денисов розповідає, що простір створюватимуть природним, не осучасненим та штучним, але зі зручностями для проведення часу на свіжому повітрі. STALKER GRILL BAR – ЧИМ ВРАЖАЄ?

Вражає. Дуже. Без перебільшення – це харчовий заклад вищого рівня. Як тільки відкриваєш двері – здається ніби потрапляєш до якогось альтернативного всесвіту де змішано стімпанк та лофт, і до цієї суміші додано атмосферу зони відчуження та її унікальність. Урбанистичний антураж, плітка, що впала ніби від часу, грубо оштукатурена цегла. Під стелею – стилізовані лихтарі, які підкреслюють контраст між індустріальним пост-панком декора та відчуттям домашнього затишку.

Металеві діжки під умивальниками та двері з ілюмінаторами - цікаві «фішки» гриль-бару. Ще одна деталь, що несе не тільки декоративну функцію – обігрівач над стелею, що гармонійно вписується в інтер’єр. А лампи над стійкою грилю не тільки елементи декору, а ще й підігрівачі їжі. Відпочивати за великим загальним столом можна у колі друзів та єдинодумців. Якщо у вас невелика компанія чи є бажання усамітнитися – для вас багато окремих столиків й диванчиків. Є місця й біля барної стійки. Меню. Найрізноманітніше. Ви можете замовити каву з хрустким круасаном, смакувати м’ясні стейки, спробувати щось із української кухні, або насолодитись фірмовими блюдами від шеф-кухаря. Якщо ви поспішаєте відвідати зону відчуження чи просто дуже зголодніли, то замовлення можна зробити заздалегідь, використовуючи QR-код, що перекине на сайт закладу. Якщо ви мешкаєте в номері «Люкс», сніданки враховують у вартість. Замовляти їжу можна також «на виніс» (кейтерінг). Умови й деталі обговорюються.

ЩО ЩЕ МОЖНА ПОБАЧИТИ? Крім локацій Чорнобильської зони, у сусідньому селі Горностайпіль постояльці «Сталкеру» матимуть змогу відвідати екопарк «Медвино». На великій території тварини знаходяться в умовах, максимально наближених до природніх. Мешканці «Медвино» - верблюди, ведмеді, бізони, страуси, козулі, олені, кролики, кози, вівці, качки, коні Пржевальського та інші представники фауни. Крім того, «Медвино» - це не тільки екопарк, а ще ферма та сироварня. Тут гості зможуть продегустувати та придбати крафтові сири. Адміністрація «Сталкеру» попередньо домовилась з екопарком про партнерство, тому гості закладу зможуть скористуватися нагодою відвідати «Медвино». ЩО В ПЛАНАХ? Плани розвитку комплексу – амбіційні та грандіозні. Все розкривати не станемо, але це – новий, якісний рівень надання послуг та розвитку районної туристичної галузі. «Наразі ми працюємо над пошуком партнерів та зв'язків для подальшого просування», - пояснює Дмитро Денисов. Один з пунктів плану на майбутнє – відкриття велопрокату. «В нас є попередня домовленість з фахівцями, що займаються велотуризмом на професійному рівні. На території комплексу є все необхідне обладнання для зберігання велосипедів та їх обслуговування. Тому маємо надію, що через деякий час відкриється нова послуга», - розповів Дмитро. ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО? Появлення Stalker Hotel&Hostel приверне увагу до села Дитятки й до Іванківського району в цілому, стимулюватиме розвиток регіону та його інфраструктури й стане одним з пунктів виконання проекту «Магнітів України» під патронатом Президента. Увага світової спільноти до Чорнобильської зони зростає. У 2019 році її відвідало більше 124 тисяч осіб. Виключення 2020 рік, коли з’явився коронавірус. Зацікавленість у відвідуванні зони відчуження знову поступово набирає обороти, в свою чергу це дає поштовх у розвитку та популяризації не тільки зони відчуження а й прилеглих територій. І поява закладу європейського рівня гідно впливає на імідж району, в якому недостатньо хостелів та готелів для прийому відвідувачів. Заклад надає робочі місця для мешканців навколишніх населених пунктів, наразі при повній завантаженості роботою забезпечити можна близько 30 осіб. А ще – це надходження додаткових коштів у місцевий бюджет. Сподіваємось, що відвідування Stalker Hotel&Hostel стане гарним доповненням до спектру вражень, отриманих в Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: