Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уряд затвердив план заходів на 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Уряд вже затвердив план заходів, які відбудуться в місті Києві, Славутичі та у Прип'яті. Та через те що Київщина перебуває у "червоній" зоні карантину, більшість заходів відбудуться в онлайн режимі. Відомо, що ряд заходів будуть прохидити в містах Славутичі та в Прип'яті три дні поспіль з суботи 24 квітня до 26 квітня включно...

Уряд вже затвердив план заходів, які відбудуться в місті Києві, Славутичі та у Прип'яті. Та через те що Київщина перебуває у "червоній" зоні карантину, більшість заходів відбудуться в онлайн режимі. Відомо, що ряд заходів будуть прохидити в містах Славутичі та в Прип'яті три дні поспіль з суботи 24 квітня до 26 квітня включно.
Як повідомляють на сайті https://www.kmu.gov.ua/, що 19 квітня відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Під час засідання повідомили про заходи. Зокрема, триває підготовка Всеукраїнської конференції “Критерії видатної універсальної цінності для номінування Чорнобильської зони до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”, яку планують провести у травні 2021 року.
В рамках Міждисциплінарного форуму “Зона (не) відчуження” Міністерством підготовлена комплексна концепція комеморації Чорнобильської зони, яка має бути презентована та обговорена на онлайн-форумі 21-23 квітня. Також, за словами Олександра Ткаченка, Міністерство пропонує включити загоризонтну радіолокаційну станцію “Дуга” до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення.
Також на сайті https://zakon.rada.gov.ua/ розмістили список заходів, який затвердив уряд. Відомо, що протягом року планують провести зустрічі з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, а також провести медичні огляди громадян, які постраждали внаслідок катастрофи, провести диспансеризацію громадян, які постраждали внаслідок аварії. Протягом 2021 року затвердили опрацювати питання фінансування заходів у межах бюджетних призначень, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік, та за рахунок інших джерел, але з цим ви зможете детальніше ознайомитися на сайті.
У Прип'яті відкриють виставкову експозицію техніки, яка викорситовувалася під час ліквідації наслідків аварії, детальніше на нашому сайті за посиланням http://news/novosti_slavuticha_i_regiona/15073-v-pripjati-gotuyutsja-do-vistavki.html.
Як повідомляє на своїй сторінці Денис Копилов, що 24 квітня  у найбільш загубленому місті – Прип’яті, відбудеться оголошення національного рекорду України «Найбільша площа фоторобіт авторської виставки», яку представляє фотохудожник Денис. Екологічний арт-проєкт має символічну назву «Ковчег Чорнобиль». У рамках цієї мистецької ініціативи автор представив 11 тематичних фоторобіт, які вражають своїми розмірами - 2,4м на 4,8м кожна. Головна ідея арт-проєкту Дениса Кропилова - це показати силу відновлення природи. Через творчість автор формує зовсім інший погляд на зону відчуження, де скрізь попелище техногенної трагедії пробуджується нове життя. Виставка розміщена в колонаді центральної площі Прип’яті. Журналісти, які мають перепустки в зону відчуження, можуть бути присутніми на фіксації нового рекорду України в категорії «Мистецтво».
Цьогоріч Почесна варта біля Пам'ятного знаку Героям Чорнобиля в місті Славутичі відбудеться в традиційному форматі з дотриманням усіх заходів безпеки. Всі, хто бажає взяти участь у Почесній варті, звернутися до Юрія Діордієва (моб. +380669896785). Біля пам’ятника героям Чорнобиля у місті Славутичі  проведуть поминальний молебень за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи. 
Також 25 квітня о 23:00 годині відбудеться акція «Chornobyl 35. Запали свою свічку». Славутицька міська рада закликає всіх долучитися до акції і вшанувати пам'ять героїв Чорнобиля. Та де б ви не були вшанувати.
Як ми повідомляли нашим читачам, що о 13:00 26 квітня плануєтсья висадка білих троянд у Чорнобилі, Прип'яті та на території міста Славутича. Детальніше ви можете ознайомитися за посиланням  http://news/novosti_slavuticha_i_regiona/15077-y-slavytuchi-do-35-h-rokovun-chornobulskoi-katastrofu-bydyt-vusadzyvatu-bili-troyandu.html.
Нагадуємо, що у цю суботу вперше в місті лише для славутичан відбудеться легкоатлетичний пробіг. Міська рада вже визначилися з дистанцією для пробігу - це 1986 метрів. Дистанція пробігу проходить за маршрутом: від ДНЗ «Центр розвитку дитини» по проспекту Дружби Народів – поворот праворуч по провулку між ЗЗСО №3 та магазином «Сільпо» – поворот праворуч по вулиці Курчатова вздовж Київського кварталу – меморіал пам’яті Героям Чорнобиля (Центральна площа). Загальний старт учасників пробігу, відбудеться об 11:00 годині біля будівлі ДНЗ «Центр розвитку дитини» (Вільнюський квартал). Дізнайтеся більше у нашому матеріалі http://news/novosti_slavuticha_i_regiona/15070-probigy-bytu-yak-ta-de-vidbydetsya-legkoatletuchnuy-probig-do-35-rokovun-chornobulskoi-katastrofu.html.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: