Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як та де відбудеться перший у Славутичі легкоатлетичний пробіг

Традицією став пробіг до дня роковин Чорнобильської катастрофи. Вже 30 років поспіль у Славутичі організовують легкоатлетичний пробіг, який проходить в останній квітневий тиждень. Та, на жаль, є винятки на основі поширення пандемії. 31 пробіг відбувся аж у вересні минулого року, а цей пробіг відтермінували так як Славутич у "червоній" зоні карантину...

Традицією став пробіг до дня роковин Чорнобильської катастрофи. Вже 30 років поспіль у Славутичі організовують легкоатлетичний пробіг, який проходить в останній квітневий тиждень. Та, на жаль, є винятки на основі поширення пандемії. 31 пробіг відбувся аж у вересні минулого року, а цей пробіг відтермінували так як Славутич у "червоній" зоні карантину.
Славутицький пробіг пам'яті героїв Чорнобиля бре початок ще з далеких 90-х років, коли його вперше і організували. Тоді збиралися команди робітників атомних електростанцій та брали активно участь у півмарафоні. Через це пробіг і набрав популярність, тому пізніше в ньому брали участь не лише атомники, а й люди з різних міст та країн. Організовують пробіг працівники місцевого спорткомітету, ДСП ЧАЕС та клуб любителів бігу "Славутич".
Як повідомляють на сторінці Краєзнавчого музею, що у пробігу взяли участь 32 особи з трьох країн - України, Росії та Білорусі. А до 25-х роковин аварії на ЧАЕС у столиці України стартував міжнародний легкоатлетичний ультрамарафон, маршрут якого з'єднав Київ, Бровари, Чернігів, Славутич, Гомель, Брянськ і Калугу.
Наразі відомо, що Славутицький забіг буде вперше, але з дотриманням усіх карантинних обмежень. Змагання, в яких участь можуть взяти виключно славутичани відбудуться в суботу, 24 квітня об 11:00 годині.  Потрапити на змагання можна за пепореднім прийомом заявок, зателефонувавши за номером 0509640059, завершується прийом о 16.00 годині 23 квітня.
Як повідомляють на сайті Славутицької міської ради, що видача стартових номерів ("ретро") відбудеться 23 квітня у п'ятницю з 17:30 до 19:00 та 24 квітня у суботу з 9:00 до 10:00 на першому поверсі будівлі Виконавчого комітету Славутицької міської ради, з дотриманням карантинних обмежень. Медалями нагороджуються 35 перших фінішерів легкоатлетичного пробігу. 
Вже визначили дистанцію пробігу – 1986 метрів. Дистанція пробігу проходить за маршрутом: від ДНЗ «Центр розвитку дитини» по проспекту Дружби Народів – поворот праворуч по провулку між ЗЗСО №3 та магазином «Сільпо» – поворот праворуч по вулиці Курчатова вздовж Київського кварталу – меморіал пам’яті Героям Чорнобиля (Центральна площа). Загальний старт учасників пробігу, відбудеться об 11:00 годині біля будівлі ДНЗ «Центр розвитку дитини» (Вільнюський квартал, б. 1).
Нагадуємо, що 26 квітня у Прип’яті на території колишнього автомобільного господарства №2 планується відкриття унікальної експозиції просто неба, в якій буде представлена техніка, що була задіяна в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та працювала у зоні відчуження протягом різних років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: