Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тривала підтримка військовослужбовців та переселенців зі сходу

Продовжує щоденну роботу Славутитицький міський штаб з питань координації надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та тимчасово прибулим зі сходу України. Щовівторка розширені засідання проходять за участю...

 
Продовжує щоденну роботу Славутитицький міський штаб з питань координації надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та тимчасово прибулим зі сходу України.

Щовівторка розширені засідання проходять за участю волонтерів міста, соціально актитвних славутичан, профспілкових лідерів підприємств ДСП «ЧАЕС» та ДП УФЗО «ЧАЕС», представників адміністрації ВП «Атомремонтсервіс». На них у присутності учасників АТО, які прибувають у короткотермінові відпустки, вирішують нагальні питання щодо виділення земельних ділянок, придбання військової амуніції та технічного оснащення.

Акумуляція коштів на потреби учасників АТО та їх сімей проводиться через підприємства, волонтерів, проведення різних акцій. Надається правова, соціально-психологічна та матеріальна допомога військовослужбовцям, їх сім’ям та тимчасово прибулим зі сходу. Всі звернення до штабу оперативно розглядаються та приймаються конкретні рішення. За весь період діяльності штабу, з червня 2014 року, громадянами міста через скриньки, особисті пожертви зібрано 74 167 грн. У вересні-листопаді 2014 року проводилися різні заходи щодо збору коштів для придбання теплого одягу та взуття. Два благодійні концерти ініціювала профспілка ДП УФЗО (зібрано 12 600 грн); Кіноконцертний комплекс на різних заходах зібрав 3 425 грн, на шкільних акціях зібрано 13 536 грн. Молодіжною радою «Майбутнє Славутича» 1 листопада проведена акція «Прищепи добро». Палац дитячої та юнацькою творчості 13 листопада, в День відкритих дверей свого закладу, провів акцію «Даруй радість» – діти підготували посилку оберегів, листів, малюнків та зібрали 329 грн для учасників АТО. У листопаді пройшла акція «Допоможи солдату». Її учасники – учнівсько-педагогічні колективи разом із волонтером О. В. Половинкіною – зібрали 6 900 грн та близько 600 кг продуктів харчування, засобів особистої гігієни та ліків.

Через громадські акції, проведені за ініціативи волонтерів Ю. О. Ващенка, А. І. Гаха, В.Г. Хусалімова, зібрано близько 150 тис. грн коштів. На них було придбано два тепловізори для славутичан, що служать в 25-му батальйоні територіальної оборони «Київська Русь» та 72-й окремій механізованій бригаді, а також за 25 тис. грн придбано лазерний далекомір Newcom LRM 2200SI для 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь».

За ініціативи жіночих організацій (Н. О. Ніколайчук) виготовлено 4 маскувальні сітки для зони АТО, пошито 64 одиниці нижньої білизни, а пенсіонерка Н. А. Нечай власноруч зв’язала 30 пар теплих шкарпеток. У жовтні-листопаді закуплено теплий одяг: 51 комплект (комбінезон+куртка), теплі берці – 30 пар, гумові чоботи з теплими вставками – 55 пар, спальні мішки – 23 шт., пончо – 20 шт., балаклави – 30 шт., зимові рукавиці – 30 шт., теплі шарфи – 30 шт.

Вантаж та дитячі подарунки 22 листопада відправлено в 25-й батальйон територіальної оборони «Київська Русь», а другий вантаж готується для відправки в 72-гу окрему механізовану бригаду. Для 11 осіб-членів екіпажу корабля управління «Славутич», які знаходяться в прифронтовій частині моря і несуть службу на інших військових катерах, на блокпостах р. Дунай та в Придністров’ї, придбано військову амуніцію.
Славутичани відправили чотири посилки (понад 130 кг) з художньою літературою українською мовою для дітей-учнів 1-11 класів школи-інтернату в м. Новоайдар Луганської обл. Також були зібрані для відправки різні розмальовки, кольоровий папір, українська символіка тощо. Цю акцію ініціював В’ячеслав Хусалімов. До неї долучилося чимало славутичан, в тому числі й трудовий колектив ВП «Атомремонтсервіс». Головою правління ПАТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» Ю. В. Малаховим придбано 20 комплектів термобілизни та 20 спальних мішків на суму 13 100 грн. Через міську програму «Турбота» 41-й сім’ї військовослужбовців було виплачено матеріальну допомогу на суму 78 743 гривень, сім’ї загиблого військовослужбовця С. А. Волнухіна була надана матеріальна допомога в розмірі 25 549,63 гривень та видано два посвідчення «Члена сім’ї загиблого» дружині Катерині Вікторівні Волнухіній і матері Надії Петрівні Волнухіній.

Станом на 25.11.2014 зареєстровано 146 (всього – 325) тимчасово прибулих зі сходу осіб, із них: дітей – 37 (всього 101), сімей – 73 (всього 143). Виїхало: осіб – 179, сімей – 70, дітей – 64. Проведено обстеження житлово-побутових умов 67 родин.

Дякуємо за вашу небайдужість. Слава Україні!

Міський штаб


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: