Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Час обрав нас

8 лютого у Славутичі відкрився ще один музей, який був створений воїнами-інтернаціоналістами Української спілки ветеранів Афганістану міста Славутича. Більшість експонатів придбано за кошти членів організації при підтримці містян, підприємців, представників органів місцевого самоврядування. Деякі експонати справжні учасники подій того часу, ...

8 лютого у Славутичі відкрився ще один музей, який був створений воїнами-інтернаціоналістами Української спілки ветеранів Афганістану міста Славутича. Більшість експонатів придбано за кошти членів організації при підтримці містян, підприємців, представників органів місцевого самоврядування. Деякі експонати справжні учасники подій того часу, наприклад паспорт капітана Володимира Волкова, за яким він міг провести на територію Афганістану 50 чоловіків, його бойовий трофей - приціл гранатомета, який він здобув у бою.

Володимир Пронтенко розповідає всім, хто прийшов, про експозицію музею, називає прізвища своїх товаришів, які своєю творчою працею та душею, створили його розділи. Серед них Ігор Тереховец, який створював частини експозицій, підполковник запасу Олександр Шаплика, який творчою працею випалювання по дереву,брав участь у оздоблюванні експозицій і інші славутчани.

На відкриття музею завітали міський голова Юрій Фомічев, депутат Київської обласної ради, Почесний громадянин міста Володимир Удовиченко, настоятель Свято-Іллінського храму отець Іоанн, директор міського музею Євген Алімов, представники СМІ.

Вітая усіх присутніх з народженням музею, міській голова підкреслив: "Приємно здивувало, що музей народжувався працею та серцем усіх членів організації. Воїнське братерство не стало слабкіше, воїнів-афганців і зараз об’єднує біль души,спогади, вірність своїм товаришам та батьківщині".

Усі учасники зустрічі підкреслили, що музей повинен стати ще одним осередком війсково-патріотичного виховання підлітків, місцем, де історичні події, пов’язані з нашою країною, нашим народом знайшли своє відображення. Ми повинні це знати і пам’ятати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: