Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як отримати водійські права в 2021: скільки потрібно грошей та часу

Водійське посвідчення нового зразку в Україні можна отримати після навчання в автошколі та здачі екзаменів в Сервісному центрі МВС. Пройти курс навчання в автошколі можуть всі, кому виповнилося 16 років. Починаючи з цього віку ви маєте право здати на водійські права в...

Водійське посвідчення нового зразку в Україні можна отримати після навчання в автошколі та здачі екзаменів в Сервісному центрі МВС. Пройти курс навчання в автошколі можуть всі, кому виповнилося 16 років. Починаючи з цього віку ви маєте право здати на водійські права в бідь-якій автошколі. Головне визанчитися з категорією.

Існує 9 категорій транспортних засобів: А1 - мопеди, моторолери (скласти можна з 16 років); А - мотоцикли ( з 16 років); В1 - квадроцикли і трицикли (скласти можна з 18 років); В - авто до 3,5 тон (з 18 років); С1 - вантажні авто (з 18 років); С - вантажні від 7,5 тон (скласти можна з 18 років); D1 - автобуси до 16 місць (з 21 року, при наявності вищої категорії); D - автобуси від 16 місць (з 21 року, при наявності вищої категорії); Т - трамваї та тролейбуси (з 21 року). Найпопулярніша категорія - В, яка дозволяє водити легковими машинами.

Які ж документи потрібні для автошколи в 2021 році? Наразі відомо, що збір документів не змінився, як і в минулому році потрібні такі документи:

- паспорт;

- ідентифікаційний код;

- медична справка (форма 083), яку можна отримати в лікарні;

- кольорова фотографія 3,4х4,5.

Вартість за навчання в автошколі та час, який ви витратите залежить лише від категорії транспортного засобу. Курс навчання для отримання водійських прав котегорії В триватиме 2,5 місяці. А тепер про ціни. Славутичанин Володимир Щербак говорить, що навчання в Славутицькій автошколі "від початку до кінця" коштувало йому 8 500 гривень, враховуючи медичну комісію, вартість теорії, оплата інструктору та екзаменів.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: