Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На ЧАЕС вшанували ліквідаторів

На Чорнобильській АЕС вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на 4-му енергоблоці станції 14 грудня, у день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко,....

 
 

На Чорнобильській АЕС вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на 4-му енергоблоці станції

14 грудня, у день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергій Калашник, заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков, В.о. генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Володимир Пєсков, а також ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Герой України Валерій Беспалов взяли участь у покладанні квітів до меморіалу Героям Чорнобиля.

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня – це день про людей, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. Адже, у 1986 році, ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони працювали над ліквідацією пом’якшенням наслідків наймасштабнішої техногенної катастрофи, яка сталася на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС.  Тому, наш обов’язок пам’ятати про героїчний подвиг учасників ліквідації Аварії.

 

Меморіальний комплекс розміщений на центральній площі перед адміністративною будівлею ЧАЕС та присвячений ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, які загинули в перші дні після аварії. На ньому розміщені 30 табличок з іменами загиблих та стела з написом «Життя заради життя». Поряд знаходиться скульптурна композиція «Прометей», яка до Аварії на ЧАЕС стояла у місті Прип'ять перед однойменним кінотеатром. Після евакуації міста «Прометея» перенесли та встановили перед адміністративною будівлею ЧАЕС у пам'ять про ліквідаторів, які пожертвували своїм життям заради здоров'я та життя інших людей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: