Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Місто без бар'єрів. Як треба розвивати тенденцію безбар'єрного міста

Президент України Володимир Зеленський постановив розробити та затвердити Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 21 квітня 2021 року...

 

Президент України Володимир Зеленський постановив розробити та затвердити Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 21 квітня 2021 року.

У результаті створеного безбар'єрного міста люди з інвалідністю, люди похилого віку мають мати рівні права з іншим населенням міста Славутича. Безбар'єрне місто - це місто, де не буде складних тротуарів та високих бардюрів. Програма створення нового міста має передбачати усі тонкості та деталі.
 
- Безбар'єрність має розвиватися на кожному етапі переміщення людини по місту. Будь-яка людина, приїхавши до міста Славутича чи то залізничним транспортом, чи то автомобілем повинна безбар'єрно дістатися до будь-якої точки. В першу чергу, маломобільні групи населення користуються інвалідними візочками, матусі з маленькими дітьми. Меморандум передбачає створення територіальної доступності, - повідомив очільник міста, Юрій Фомічев у прямому ефірі "Відверті розмови".

Мето проєкту створити у кожному населеному пункті безбар'єрні місця. Першим у реалізації цього проєкту стало місто Славутич. За 4 роки адміністрація планує відновити тротуари, реставрувати пішохідні переходи, оновити велодоріжки та створити комфортні умови для маломобільних людей у місті. Детальніше про безбар'єрне місто можна дізнатися в нашому матеріалі. https://slavutych.info/news/novosti_slavuticha_i_regiona/13888-slavytuch-stane-pilotnum-v-ukraini-z-realizacii-iniaiatuvu-olenu-zelenskoi-bez-bareriv.html


Британ Дар'я
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: