Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шмигаль анонсував введення жорстокого карантину: що про це говорить Фомічев

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував введення жорстокого карантину по всій Україні. На засідані уряду 9 грудня буде відомо, які хочуть ввести обмеження. Зі слів Шмигаля, карантин "вихідного дня" допоміг дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити...

 

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував введення жорстокого карантину по всій Україні. На засідані уряду 9 грудня буде відомо, які хочуть ввести обмеження. Зі слів Шмигаля, карантин "вихідного дня" допоміг дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему. Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, жорстокі обмеження під час карантину треба буде ввести вже в січні.

Про це повідомив Денис Шмигаль на своїй сторінці Facebook.

- У грудні посилювальних обмежувальних заходів не буде. Цього тижня тричі кількість одужалих перевищувала кількість нових хворих. Як запевнив очільник МОЗ Максим Степанов наша медична система протягом грудня впорається з нинішним навантаженням, - повідомив прем'єр-міністр, Денис Шмигаль.

Зокрема, підтримують заборону або обмеження дільності:

- святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщенні, хостелів, ТРЦ - 100%

- музеїв, кінотеатрів, театрів, закладів громадського харчування з організвацією дозвілля - 95%

- святкових ярмарків, спортзалів, фітнес-центрів - 90%

Водночас міський голова та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка, або на виніс) та готелів (без зон розваг та харчування).

 

 

- Тут не можна сказати, погано це чи добре, що хочуть ввести жорстокий карантин. З одного боку, це погано, тому що рушиться економіка України. Але є здоровий глузд, і ми розуміємо, що все буде залежити від диманіки хворих. Буде дуже погано, якщо хворих буде багато, а ще гірше, якщо смертність перевищить захворюванність, - прокоментував міський голова міста Славутича, Юрій Фомічев.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: