Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ФОНТАН ТИМЧАСОВО НЕ ПРАЦЮЄ

Нагадаємо, що у цьому літньому сезоні до Дня міста, після здійснення планових ремонтних робіт та відповідної технічної підготовки, 04 червня міський фонтан на Центральній площі знову запрацював. КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради інформує славутичан, що у зв’язку з карантинними обмеженнями міський фонтан...

 

Нагадаємо, що у цьому літньому сезоні до Дня міста, після здійснення планових ремонтних робіт та відповідної технічної підготовки, 04 червня міський фонтан на Центральній площі знову запрацював.

КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради інформує славутичан, що у зв’язку з карантинними обмеженнями міський фонтан біля будівлі магазину «Мінськ» тимчасово не працюватиме.  Відновити роботу фонтану заплановано по завершенні карантину.  Зауважимо, що зазвичай фонтан (резервуар та інші деталі) тричі на тиждень очищуються вручну за допомогою дезінфікуючих миючих засобів та щіток. Однак додаткової хімічної, біологічної очистки тощо вода у фонтані не проходить.

Отже, купатися у фонтані категорично заборонено, адже у цій воді можуть бути збудники шкірних захворювань, різноманітні кишкові інфекції, черевний тиф, менінгіт, гепатит А, грибки, герпес, ентеровірусні і коронавірусні інфекції тощо.  Вода в фонтані, хоч і водопровідна, але застоюється та за 1-3 дня між плановим очищенням все ж наповнюється продуктами життєдіяльності міських тварин та птахів, а також людей, які, не дивлячись, на заборону, все-таки купаються у фонтані. Це дуже небезпечно для здоров’я!
 
Також закликаємо славутичан бережно ставитися до міського фонтану.  Так, купання в міському фонтані міцно увійшло в моду у славутичан, адже у межах міста немає природньої водойми. Однак краще все-таки купатися в річках і озерах – там принаймні існує екосистема з самоочищенням води.
Сподіваємося на розуміння та нагадуємо: Славутич – наш дім, а ми – господарі в нім!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: