Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

до зони відчуження було перевезено «історичні» РАВ із об’єкта «Цибулеве»

В рамках проєкту Трастового фонду НАТО до зони відчуження було перевезено «історичні» РАВ із об’єкта «Цибулеве» . До зони відчуження на пункт захоронення радіоактивних відходів «Буряківка» було перевезено «історичні» радіоактивні відходи, які були вилучені із об’єкта «Цибулеве» на Кіровоградщині. «Тісна співпраця з НАТО дозволяє ...

 
 

В рамках проєкту Трастового фонду НАТО до зони відчуження було перевезено «історичні» РАВ із об’єкта «Цибулеве»

До зони відчуження на пункт захоронення радіоактивних відходів «Буряківка» було перевезено «історичні» радіоактивні відходи, які були вилучені із об’єкта «Цибулеве» на Кіровоградщині. «Тісна співпраця з НАТО дозволяє Україні ефективно виконувати проєкти із посилення радіаційної безпеки, яка є складовою екологічної безпеки України. Завдяки підтримці Фонду успішно реалізовується вже другий проєкт із перезахоронення «історичних» радіоактивних відходів в Україні. Сподіваємося, що забезпечення радіаційної безпеки й надалі буде одним із важливих напрямів для підтримки з боку наших міжнародних партнерів», - наголосив Голова ДАЗВ Сергій Калашник.

 


Зокрема, основну частину «історичних» радіоактивних відходів було упаковано в контейнери та розміщено на спеціальному майданчику, що знаходиться на території пункту захоронення радіоактивних відходів «Буряківка». Окрім того, із об’єкта «Цибулеве» було вилучено низькоактивні радіоактивні відходи, які було передано на захоронення у сховище траншейного типу на ПЗРВ «Буряківка».

«У процесі реалізації цього проєкту нашою організацією, відповідно до вимог законодавства, дозвільних документів і технічних рішень, які були затверджені Державною інспекцією ядерного регулювання України, було розроблено найбільш оптимальне рішення із вилучення, транспортування відходів та створення спеціального майданчику для їх захоронення у зоні відчуження», - повідомив Голова наглядової ради компанії «НТ-Інжиніринг», яка реалізовує цей проєкт, Віталій Дем’янюк.

 


Зараз на об’єкті «Цибулеве» буде розпочато заключну стадію проєкту - відновлення ділянки до її первинного стану.

Довідково: Проєкт «Ліквідація могильника радіоактивних відходів на території військової частини Міністерства оборони України, смт Цибулеве Кіровоградської області» виконується у рамках Імплементаційної Угоди України та НАТО за підтримки Трастового фонду НАТО із захоронення радіоактивних відходів та керується Агенством НАТО з підтримки та постачання. Право на реалізацію повного комплексу робіт за проєктом виконується компанією ТОВ «НТ-Інжиніринг», яка діє на підставі контракту з НАТО.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: