Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи вплинули на ветеранів зміни до Держбюджету?

13 квітня 2020 р. на позачерговому засідані Верховна Рада України проголосувала за зміни до Державного бюджету, з метою боротьби з коронавірусом. Як ці зміни вплинули на ветеранів? Зменшено фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів на виконання загальнодержавних програм (проєктів, заходів), заходи з відвідування військових поховань...

 

13 квітня 2020 р. на позачерговому засідані Верховна Рада України проголосувала за зміни до Державного бюджету, з метою боротьби з коронавірусом. Як ці зміни вплинули на ветеранів?

Зменшено фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів на виконання загальнодержавних програм (проєктів, заходів), заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат на 9 120 300грн. Відповідно на 2020 рік залишилось 8 560 200 грн.

Скорочено запланований бюджет на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю внаслідок війни I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав з 200 млн грн до 50 млн грн.

Розділено бюджети двох міністерств – Міністерства у справах ветеранів України та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Що стосується бюджету на оборону, то він не зазнав змін.

Міністерству соціальної політики збільшено видатки на майже 20 млрд грн, які будуть спрямовані на виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду. Але скорчуються видатки на субсидії на 8 240 328 500 грн, після чого залишається 39 329 479 000 грн, і заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю – на 337 млн грн, після чого залишається 1 195 648 800 грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: