Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На зустрічі з проекту Магніт «Чорнобиль. Відродження»

На зустрічі з проекту Магніт «Чорнобиль. Відродження» визначились з ключовими кроками розвитку туристичного та наукового напрямків Захід відбувся за участю представників Мінекоенерго, ДАЗВ, керівників підприємств зони відчуження, а також профільних інститутів та організацій. Т. в. о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова зазначила,...

 

На зустрічі з проекту Магніт «Чорнобиль. Відродження» визначились з ключовими кроками розвитку туристичного та наукового напрямків

Захід відбувся за участю представників Мінекоенерго, ДАЗВ, керівників підприємств зони відчуження, а також профільних інститутів та організацій.

Т. в. о. Голови ДАЗВ Катерина Павлова зазначила, що головним орієнтиром діяльності робочої групи з проекту Магніт «Чорнобиль. Відродження» є Указ Президента України «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 10 липня 2019 року, а також завдання, які поставив перед Агентством Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.
 

 


«Нам необхідно створити механізми та можливості для діяльності міжнародних туристичних операторів, а також для залучення українських та іноземних інвесторів. Одним з ключових завдань є розвиток науки у зоні відчуження. Ми маємо сучасне обладнання, лабораторії і, головне, унікальний досвід, яким готові ділитися зі світом і створювати для цього всі умови», - акцентувала Катерина Павлова.
 

 


Заплановано, що протягом року розроблятиметься основа Стратегії з розвитку наукового напрямку зони відчуження, яка стане фундаментом створення Наукового хабу, буде відкрито нові туристичні маршрути та інфраструктурні об’єкти.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: