Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дні сталої енергії в Славутичі 2019

Дні сталої енергії в Славутичі Європейський тиждень сталої енергії в м. Славутич – це ініціатива Європейського Союзу, започаткована в 2006 році, в Україні проходить з 2011 року. Наше місто долучається до європейської ініціативи та проводить Дні сталої енергії...


Дні сталої енергії в Славутичі


Європейський тиждень сталої енергії в м. Славутич – це ініціатива Європейського Союзу, започаткована в 2006 році, в Україні проходить з 2011 року. Наше місто долучається до європейської ініціативи та проводить Дні сталої енергії 6–7 червня. Мета – популяризація енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії.

Завдання – сприяння поширенню найкращих практик енергоефективності, пошук нових ідей та об’єднання задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, котрі пов’язані зі зміною клімату. Дні сталої енергії проводяться на виконання зобов’язань Славутича відповідно до «Угоди мерів» у рамках реалізації «Програми «План дій сталого енергетичного розвитку міста Славутич до 2020 року» та «Програми формування енергетичної та кліматичної свідомості славутичан на 2016–2020 роки». Співорганізаторами заходів Тижня виступають виконавчий комітет Славутицької міської ради; відділ інформації та зв’язків із громадськістю; відділ культури, національностей та релігій; відділ молоді та спорту; управління освіти і науки; комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку»; Клуб активного відпочинку Rider–X.

Процес проведення Тижня включає низку організаційних, просвітницьких та культурно-масових заходів. До участі в Тижні запрошуються зацікавлені у темі особи, установи, організації та відомства.
Контактна інформація: 2-22-40, 2-22-50, КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради.

Програма Днів сталої енергії

31 травня – 7 червня
▪ Анкетування «Ставлення громадськості до питань енергоефективності та енергозаощадження» (веб-сайт КП «Агентство регіонального розвитку»).
▪ Демонстрація відеороликів на тему енергоефективності (LED-екран КЗ «Кіноконцертний комплекс»).
▪ Розміщення інформації про проведення Днів сталої енергії (статті, презентації, документи, результат анкетування тощо) (веб-сайти установ та підприємств міста, мережа «Фейсбук»).

6 червня
▪ 8.00–18.00 – проведення підприємствами та установами міста акції «Зелений день» – день відмови від використання канцелярського паперу. Підприємства та установи міста.
▪ 11.00 – презентація «Комунальний енергоменеджмент: практичні поради з енергоефективності» для працівників Славутицької міської лікарні. КНП «Славутицька міська лікарня».
▪ 16.00 – відкриття Днів сталої енергії. Відкрита зустріч-дискусія «Енергетичне майбутнє. Міська політика сталого енергетичного розвитку. Фонд енергоефективності». Офіс підтримки громадських ініціатив.
▪ 21.00 – показ документального фільму Девіда Аттенборо «Зміни клімату – факти». «86:Кіноклуб», Офіс підтримки громадських ініціатив.

7 червня
▪ 11.00 – відкрите заняття від Дитячої технічної студії «Знайомся: чиста енергія!»: конструювання з елементами джерел відновлювальної енергії. Міський парк.
▪ 12.00 – тематична гра «Сортування сміття». Міський парк.
▪ 12.15 – урочисте нагородження переможців загальноміських конкурсів екологічного спрямування «Чарівний дивосвіт лікарських рослин», «Птахи нашого двору», «Збережи ялинку», «Відновлювальна енергія – наше майбутнє» та екологічного челенджу до Дня Землі. Міський парк.
▪ 21.00 – нічний велопробіг від Клубу Rider–X (за умови дотримання правил безпеки дорожнього руху та за наявності фари, світловідбиваючих елементів на велосипеді та на одязі). Старт від Центральної площі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: