Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи будуть видавати повістки через месенджери?

Чи будуть видавати  повістки через месенджери? фото

Михайло Федоров - міністр цифрової трансформації розповів, що на сьогоднішній день розсилку повісток військовозобов’язаним через месенджери Viber чи Telegram неможливо здійснити.

Нагадуємо, що у Верховній раді розглядали можливість вручення повісток військовозобов'язаним за допомогою месенджерів. Про це під час телемарафону”Єдині новини” розповів член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки, представник "Слуги Народу" Федір Веніславський.

За його словами, наразі на рівні комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки і в парламенті загалом народні депутати розглядають питання удосконалення законодавчих підстав для того, щоб територіальні центри комплектування могли “більш системно і менш конфліктно” вручати повістки.

“Ну наприклад, для порівняння, в кримінально-процесуальному кодексі є вже тривалий час можливість повідомлення про час судового засідання через різноманітні месенджери в телефоні. Чому так само не екстраполювати цю ситуацію на військовозобов’язаних?” — сказав Веніславський.

За його словами, база телефонних номерів всіх військовозобов’язаних до війни точно була практично повністю сформована.

Але на теперішній час думка щодо цього змінилася.

За словами віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова : "Це (розсилку повісток через месенджери – ред.) неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі".

Федір Веніславський у свою чергу додав, що зараз в Україні хвиль мобілізації, в принципі, немає і бути не може.

“У нас з 24 лютого минулого року відбувається повна мобілізація, тому в будь-який час за заявками Генштабу може бути збільшено, зменшено, якісь військово-облікові спеціальності збільшено тощо”, — пояснив Веніславський.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: