Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як не стати жертвою онлайн

Як не стати жертвою онлайн фото

Щоб убезпечити себе від аферистів, достатньо пам’ятати 4 простих правила.

Останнім часом кількість ошуканих при онлайн-покупках українців знижується і, за даними досліджень, якщо раніше таких було 27%, то, згідно з дослідженням на онлайн-платформі CBR, у листопаді 2022 року їхня кількість знизилася вже до 20%.

Такі дані наводять аналітики порталу Olx.ua, зазначаючи, що поменшало і тих, хто відмовлявся від онлайн-покупки через страх бути обдуреним. Найпопулярнішим же видом шахрайства стала невідправка оплаченого товару. Але кількість таких покупців за весь 2022 скоротилася до 162 проти 200 фактів у 2021-му.

Шахраї продовжують використовуватись і "фішинг" — намагаються дізнатися дані банківських карток покупців, щоб обчистити їхні рахунки. Але, за статистикою Olx.ua, 65% з тих, хто зазнав такої спроби, не розкрили свої дані. Роком раніше таких було трохи менше – 61%.

Як пояснюють аналітики порталу, їх платформа аналізує ряд ознак, за якими штучний інтелект фільтрує оголошення, що публікуються, і просто не пропускає їх далі. Окрім того, ведеться і ручна модерація.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: