Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Режисер «Титаніка» визнав, що «Джек міг вижити»

Режисер «Титаніка» визнав, що «Джек міг вижити» фото

Після лабораторних перевірок Джеймс Кемерон визнав, що фінал стрічки міг би бути іншим

Протягом 25 років з виходу фільму шанувальники наполягали, що герой врятувався б, якби заліз на «плаваючий шматок сміття» разом із героїнею Роуз, і навіть проводили експерименти, щоби підтвердити свої припущення.

Джеймс Кемерон із командою також вирішили перевірити «теорію плоту» й у новозеландській лабораторії доктора Джима Коттера провели експеримент, відтворивши пліт із двома каскадерами.

Каскадери були такими ж зростом і вагою, як Джек і Роуз. Їх оснастили внутрішніми термометрами, щоб відтежувати температуру тіла (вода мала бути дуже холодною). Крім того, створили точну копію дошки з фільму.

Каскадерам удалося обом поміститися на пліт, але там лежали лише їхні верхні половини, а ноги залишалися зануреними в крижану воду. Імовірно, так вони могли б замерзнути б насмерть.

Далі каскадери стали на коліна й час від часу обмінювалися теплом тіла одне з одним, але дошка виявилася нестійкою. Урешті-решт знайшли положення, за якого тіла перебували на вершині плоту, а під водою – лише гомілки. Після цього Кемерон визнав, що Джек міг би вижити, якби за кілька годин його врятували. Водночас режисер додав, що є багато змінних і «в добре освітленому експерименті в тестовому басейні не можна змоделювати жах, адреналін, усе те, що спрацювало б проти них».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: