Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як відмити духовку від жиру

Як відмити духовку від жиру фото

Миття духовки – завдання "із зірочкою", особливо коли плями застарілі, а жир глибоко в’ївся у поверхню. Часто ми відкладаємо очищення духовки, роблячи тільки гірше.

Не завжди магазинні засоби зможуть відмити запечений жир. 

Австралійська прибиральниця та мама двох дітей Шантель Міла має простий "трюк", який, як вона запевняє, впорається навіть із застарілим брудом.

Шантель ділиться своїм життям на сторінці в TikTok  @mama_mila_. Вона порадила декілька дієвих лайфхаків.

Потрібно взяти трохи соди і засіб для миття посуду. Щоб приготувати розчин, необхідні наступні пропорції: 1 чашка соди на третину склянки рідини для миття посуду.

Змішуйте інгредієнти, доки не утвориться густа паста. Потім нанесіть суміш на дверцята духовки, використовуючи пензлик, губку або зубну щітку.

Не слід одразу вимивати пасту, дайте їй постояти приблизно 2 години. Це розм’якшить запечений жир. Для особливо важкого бруду навіть двох годин може виявитися недостатньо. У такому разі слід повторити процедуру.

Соду часто рекомендують для очищення різних поверхонь у домі. Лужні властивості соди допомагають розчиняти бруд і жир.

Як відмити духовку від жиру: спосіб досвідченої мами

Крім того, мінеральна структура харчової соди діє як м’який абразив. Плями відійдуть, не залишаючи подряпин. А основні властивості засобів для миття посуду спрямовані на розщеплення жиру.

Давши розчину настоятися, Шантель рекомендує використовувати лезо скребка, щоб обережно видалити пригорілий бруд.

Надлишки суміші слід витерти чистою вологою тканиною. Шантель також рекомендує вистелити духовку багаторазовою антипригарною підкладкою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: