Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як визначити у магазині, де китайська гречка

Як визначити у магазині, де китайська гречка фото

Як виявилося, батьківщиною гречки посівної є Китай. Хоча ця країна у нас перш за все асоціюється з рисом, але саме звідти до нас прийшла наша улюблена гречана каша. Однак зараз китайська гречка втратила свій авторитет. Її якість вже давно нас не задовільняє. Розбираємося, чому так.

Китайська гречка

Сьогодні найбільше гречку виробляють в таких країнах (в порядку убування): Китай, Україна, Франція, Польща. Китай стоїть на першому місці, але ось про якість такої великої кількості виробленої крупи ведуться дебати.

По не найкращих якостях китайської гречки свідчить і її ціна. Попри те, що виробникові потрібно ще витрачатися на її транспортування, ціни вони ставлять нижче наших вітчизняних.

Як відрізнити китайську крупу за зовнішнім виглядом

За формою. Наша гречка крупніше з більш витягнутою формою. Китайська дуже дрібна і кругла.

За кольором. Китайці обсмажують гречку двічі, через що вона стає набагато коричневішою.

За ціною. Гречана крупа китайського виробництва зазвичай дешевше вітчизняної.

За домішками. Китайська гречка більш схожа на нашу третьосортну, яку перед цим потрібно довго і нудно перебирати від лушпиння і дрібних камінців.

За смаком. А ось тут найцікавіше. Наша гречка вариться трохи довше, зате вона краще набухає і збільшується в розмірах. Завдяки цьому вона відчувається ситніше.

Також сильно пересмажена гречка з Китаю по готовності стає дуже сухою. Наша після варіння світлішає, а їх так і залишається темною. Тому нашу гречку можна спокійно їсти навіть без масла, все одно буде соковита.

Більш того, через прожарювання китайська гречка сильно гірчить, так що навіть вершкове масло не допоможе перебити цей різкий присмак гару. Хоча велика кількість сметани може в цьому допомогти.

В цілому, можна сказати, що вона значно гірше, проте навіщо підтримувати Китай, якщо можна купити у вітчизняного виробника? Тим більше, що якість і смак у нашій однозначно краще.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: