Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ознаки прихованої депресії – коли бити на сполох

Ознаки прихованої депресії – коли бити на сполох фото

Прихована депресія може бути не менш руйнівною, ніж класична. Адже багато хто і не підозрює про неї. Здається, що життя йде у звичайному темпі. Але це не так.

Ось 10 загальних характеристик прихованої депресії, які не можна ігнорувати:

1. Перфекціонізм, постійна критика і почуття сорому.

Хотіти все робити добре – це одне. Але якщо ви внутрішньо лаєте себе за те, що не на вершині, – це інше. Ви постійно вимірюєте та оцінюєте свій статус. І, якщо ви не відповідаєте своїм же очікуванням, ви підсилюєте тиск. Ви боїтеся зробити помилку і не дозволяєте собі її зробити. Але, на жаль, через своє «самоїдство» ви робите помилки частіше.

2. Підвищене або надмірне почуття відповідальності.

Ви розумієте, що потрібно відповідати за свої слова. На вас можна покластися в будь-якій ситуації. Ви перший, хто помічає, коли щось йде не так, і шукає шляхи розв’язання проблеми. Але ваше почуття відповідальності може негативно відбитися на вашому житті. Річ у тому, що ви з готовністю починаєте звинувачувати себе в будь-якій ситуації. І разом з цим ви втрачаєте об’єктивність і не можете побачити всієї картини цілком. До слова, це робить вас ідеальною жертвою для маніпуляцій.

3. Вам важко впоратися з хворобливими емоціями та висловити їх.

Ви заперечуєте чи придушуєте гнів, печаль і розчарування. У вас може навіть не бути слів, щоб висловити ці емоції. Ви покладаєтеся на свій розум: аналізуєте і розшифровуєте речі. Але зв’язок з серцем наче втрачений. Можливо, ви переконуєте себе, що це все – для скигліїв, і вам немає через що переживати.

4. Ви сильно турбуєтеся й уникаєте ситуацій, які не можете контролювати.

Ваше занепокоєння приховане під посмішкою. Навколишні думають, що вам все дається легко. І що дрібниці вас не турбують. Але це не так. Ви боїтеся ситуацій, в яких втрачаєте контроль над речами. Ви занадто багато часу думаєте про те, що може статися. Причому ці речі можуть і взагалі не статися з вами. Але вам все ж важко вимкнути внутрішній неспокій.

5. Для вас будь-яке досягнення – підвищення своєї цінності.

Усередині вас є страхи та невпевненість в собі, яку ви намагаєтеся приховати. Ви поважаєте себе лише тоді, коли чогось досягаєте. Через це ви перестаєте насолоджуватися звичними речами. Вам хочеться робити щось корисне, щоб довести собі, що ви чогось варті.

6. Ви щиро дбаєте про добробут інших, але майже нікому не дозволяєте ввійти в ваш внутрішній світ.

Ви не розкриваєте біль зі свого минулого. Ваш партнер або друг може знати про нього, але це не обговорюється. Ви не хочете бути уразливим. Ви будуєте стіну навіть для близьких. Але це може привести до руйнівних наслідків.

7. Ви ігноруєте або заперечуєте біль або образу в минулому або сьогоденні.

Деякі люди відкладають смуток, біль і розчарування. Вони роблять це, тому що зараз не готові «перетравити» ці емоції. Але чим довше ви це робите, тим гірше для вас. Через це ви не можете винести урок з минулого. І ситуація, швидше за все, повториться. Переживання важливі. Вони дозволяють відпустити ситуацію і почати новий розділ – з чистого аркуша.

8. У вас є проблеми з психічним здоров’ям.

Крім усього іншого, у вас можуть бути розлади харчової поведінки та / або обсесивно-компульсивні симптоми. Деякі люди починають пити алкоголь або приймати седативні препарати, щоб послабити занепокоєння. Але вони лише приглушують його. Проблема залишається невирішеною.

9. Ви твердо переконані в тому, що «така поведінка» приносить вам користь.

Ви не хочете відчувати співчуття до себе. Ви вважаєте, що це – ниття, скарги й слабкість. Ви не дозволяєте собі це. Ви говорите собі, що ваш спосіб життя є благословенням. Адже ви залишаєтеся оптимістичним і вдячним за те, що вже є.

10. У вас емоційні труднощі в особистих стосунках. Але ви успішні в професійній сфері.

Через те, що ви боїтеся бути уразливим, ви не зближаєтеся з людьми. Ви прагнете до продуктивності та досягнення цілей. Тому кар’єра буде стрімко розвиватися. Але ось проблеми в особистому житті будуть лише наростати. Ваші стосунки будуть базуватися, перш за все, на тому, що ви робите одне для одного, а не на тому, ким ви є одне для одного. Але неможливо знайти особисте щастя без відкритості та душевної близькості з партнером.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: