Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З яким пробігом краще купувати б/у автомобілі

З яким пробігом краще купувати б/у автомобілі фото

Сьогодні дуже складно придбати нове авто, тому цілком зрозуміло, що автолюбителі купують машини на вторинному ринку. Варіант з пробігом – досить непоганий і фінансово вигідний. Якщо вік машини ще відносний показник, то за пробігом можна більше судити про попередню експлуатацію авто. Якщо машині років 3-5, а пробіг показує понад 100 тисяч кілометрів, це означає, що машину використовували...

Сьогодні дуже складно придбати нове авто, тому цілком зрозуміло, що автолюбителі купують машини на вторинному ринку. 

Варіант з пробігом – досить непоганий і фінансово вигідний. Якщо вік машини ще відносний показник, то за пробігом можна більше судити про попередню експлуатацію авто.

Якщо машині років 3-5, а пробіг показує понад 100 тисяч кілометрів, це означає, що машину використовували по-всякому і без жалю.

Чи потрібна вам така машина, яку, замість того, щоб везти додому, треба везти на ремонт?

Машина з великим пробігом починає їсти більше мастила, також зростає розхід пального. Вам доведеться постійно їздити в автосервіс і щось ремонтувати.

Не все так погано, бувають і винятки.

Наприклад, коли власник справді багато ганяв свою крихітку залізну, але при цьому ніколи не економив на обслуговуванні: вчасно змінював всі рідини, машина проходила вчасний техогляд і т. д.

В такому випадку великий пробіг і справді не такий страшний. Але щоб знайти такий варіант, треба ретельно приглядатись до машин.

Так, ми дійшли до місця, де варто сказати, що в кожної моделі є свій прийнятний пробіг, це все індивідуально. Одна машина може проїхати і 300 тисяч кілометрів, а інша з таким пробігом пережила капітальний ремонт силового агрегату.

Фахівці сервісної справи кажуть, що сучасні автомобілі проганяють не більше 300 тисяч кілометрів і після цього їх двигуни потребують капітального ремонту. На старіших моделях є мотори, які проїхали пів мільйона тисяч км і досі готові їздити.

В середньому машина проходить 20 тисяч кілометрів на рік – це нормальна експлуатація. Якщо вона проїжджає більше, то вже обов’язково перевіряти її технічний стан.

Може ще грати психологічний фактор в наших людей, котрі вважають сотню тисяч пробігу максимальною. Якщо більше, то все, машина вже нікому не потрібна. Саме тому перекупники і скручують пробіги до цієї цифри.

Тому якщо перед вами більш-менш свіже авто і в нього невеликий пробіг – будьте уважні. Реальна відстань, яку подолало авто, може бути прихована.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: