Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому варто купити осушувач повітря

Для забезпечення комфортних умов для перебування та відпочинку в квартирах чи заміських котеджах використовують різноманітні побутові прилади, які покликані створювати оптимальний мікроклімат у приміщенні, на кшталт кондиціонерів, клімат-систем та систем примусової вентиляції.

Серед переліку кліматичного обладнання особливе місце займають осушувачі повітря, використовуючи які можна успішно регулювати показники вологості у приміщенні, забезпечуючи належний рівень комфорту.

Основні функціональні властивості осушувачів повітря

Осушувачі повітря для використання в побутових умов користуються все більшою популярності у споживачів, оскільки завдяки їхнім функціональним властивостям забезпечується висушування квартири після переїзду, забирається надлишкова вологість в окремих приміщеннях, що викликана частим пранням чи прийманням ванни у ванній кімнаті.

Завдяки використанню спеціальних осушувачів повітря дача після зимівлі буде придатною для подальшого проживання у найкоротші терміни, а вологе підвальне чи гаражне приміщення – для безпечного використання. Сучасні моделі осушувачів обладнані функцією HEPA-фільтрації, завдяки якій повітря в кімнаті буде очищене на 99,7% від вмісту шкідливих домішок та мікроорганізмів.
Окрім того, купити осушувач повітря для квартири варто:

  • заради запобігання можливому утворенню грибків та плісняви внаслідок відключення опалення в холодний період року, особливо пізньої осені чи ранньої весни;
  • для забезпечення швидкого висушування стін чи стелі після нанесення штукатурки, фарби чи клею для шпалер;
  • для зменшення надмірної вологості в кухонному приміщенні, на балконі чи закритій лоджії в умовах недостатньої вентиляції.

Різновиди осушувачів та критерії їх вибору

В залежності від функціональних властивостей осушувачі повітря можуть бути адсорбційними, конденсаційними та міні-осушувачами, що використовують елемент Пельт’є. В адсорбційних моделях процес поглинання надлишкової вологи забезпечується завдяки спеціальному адсорбенту на кшталт силікагелю, який вбирає вологу і під дією електронагрівача осушує повітря в роторі.

Основою функціонування конденсаційних осушувачів є циркуляція фреону у випарнику-конденсаторі, завдяки якому відбувається процес конденсації водяної пари на холодній поверхні, яку забезпечує фреон. Міні-осушувачі функціонують завдяки елементу Пельт’є і призначені для невеликих житлових приміщень, ванних кімнат чи гардеробу.

Обираючи осушувачі повітря необхідно враховувати площу приміщення, рівень створюваного ними шуму під час експлуатації та наявність/відсутність спеціального баку, призначеного для збору конденсованої вологи.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: